Svenskar fixade Detroits fjärde raka

|

Johan Franzén gjorde ett mål och en assist och utsågs till matchens bästa spelare i Detroits 5-2-seger hemma mot Dallas i NHL-ishockeyn natten till söndag svensk tid.

Den 31-årige Detroitforwarden är i högform och har gjort nio poäng på de fyra senaste matcherna. Samma sak kan sägas om Detroit som har fyra raka segrar.

Som vanligt var det gott om blågula inslag i målstatistiken när Detroit vann. Visserligen var det Dallasforwarden Loui Eriksson gjorde matchens första mål. Men innan första perioden var över kvitterade Niklas Kronwall, framspelad av Tomas Holmström.

I andra perioden bidrog lagkaptenen Nicklas Lidström med en assist. Och i slutperioden petade Franzén in det matchavgörande 3-2-målet efter 3.47.

Men den stora Detroithjälten var Ian White som räddade pucken med ansiktet just som alla trodde att Dallas skulle utjämna till 3-3. Efter matchen fördes White till sjukhus för omplåstring.

-Han gör vad som helst för att vinna, sade målvakten Jimmy Howard som var överspelad vid tillfället.

Johan Hedberg stod i mål när hans New Jersey besegrade Washington med 3-2. Hedberg släppte in två av nio skott i första perioden, men revanscherade sig i straffläggningen där han snuvade Nicklas Bäckström på ett mål i den fjärde straffomgången innan David Clarkson avgjorde för New Jersey.