Svenskan om sexistiska videon: "Är väl smällar man får ta"

Michaela Meijer, 23, är en av svensk friidrotts största profiler. Men framgången har en baksida. Inför sommarens OS utsattes hon för sexism i video som laddades upp på nätet. – Det är väl smällar man får ta, säger hon till GT.

ANNONS
|

Den svenska stavhopperskan var med i OS i Rio de Janeiro förra sommaren. Där blev det en 17:e plats för Michaela Meijer. Göteborgstjejen siktar nu på att dra igång inomhussäsongen som börjar 28:e januari.

– Det har varit skönt att få träna av sig lite och köra all in med riktig gristräning. Nu gäller det att bli bekväm i tävlandet och få tekniken att sitta. Annars känns formen helt okej, det gäller bara att få ihop all pusselbitar, säger hon till GT.

– Jag klättrar fortfarande och känner att det är värt det även om jag inte tjänar så mycket i dag, säger Meijer som slåss med Angelica Bengtsson och Malin Dahlström om titeln bäst i Sverige.

ANNONS

Men framgången är inte bara positiv för Meijer. I somras laddades en sexistisk video upp på nätet som fokuserar mer på hennes kropp och utseende än hennes prestationer på idrottsbanan, en video som setts miljontals gånger. Något som den 23-åriga stavhopperskan redan tvingats vänja sig vid.

– Jo, så är det. Men jag håller mig borta från det och skiter i det. Det är ingen idé att lägga fokus på något jag inte kan påverka. Det är tråkigt att det ska ta fokus från idrottsprestationerna, men det är väl smällar man får ta, säger Meijer.

ANNONS