Svenskan i otäck krasch

ANNONS
|

Maria Pietilä-Holmner var på väg mot sin bästa insats för säsongen, när hon vid tävlingarna i Sommering iÖsterrike placerade sig som fyra efter det första åket.

Men om tävlingen inleddes bra för Maria "PH" så blev det en betydligt tråkigare avslutning. I slutdelen av det andra åket, bara några meter innan mållinjen, krokade svenskan i en port, tappade balansen och vurpade våldsamt in i skyddsbergetvid sidan av banan.

– Det såg inget bra ut, sa TV4:s expert Anders Pärson i direktsändningen.

Tävlingarna stannades tillfälligt efter kraschen. 30-åringen tog sig haltande av banan och fick föras till sjukhus där hon genomgick en magnetröntgen. Den visade att ett ledband i högra knät var skadat samt en mindre skada på skelettet.

ANNONS

– Det var inte så farligt som vi befarade. Det är den snällaste skadan som går att få med tanke på det våldet knät utsattes för, säger landslagsläkaren Per Liljeholm i ett pressmeddelande.

Domen innebär dock att VM, som går i februari, är i farozonen.Pietilä Holmner slipper operation, men kommer att bära ett skydd med skenor längs knät i cirka en månad och därefter påbörja lättare styrketräning för att försöka komma tillbaka så fort som möjligt.

Enligt prognosen kan hon vara tillbaka i pjäxorna om sex till åtta veckor om allt går som planerat.

– Än så länge jobbar jag fortfarande mot att stå på start på VM i februari, men hur det blir får de närmsta veckorna utvisa, säger hon.

Det blev heller inga svenska framgångar i Österrike i dag. Kajsa Kling slutade på 20:e plats. Frida Hansdotter blev 25:a. Vann gjordeMikaela Shiffrin, 78 hundradelar före fransyskanTessa Worley.

ANNONS