Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Mona Brorsson har hittat kärleken och funnit harmonin. Nu drömmer hon om att träffa mitt i prick på hemma-VM.

Svenska VM-hoppet: "Jag är kär!"

Hon petades överraskande från mixedstafetten. Men med en stigande formkurva och en starkare tro på sig själv vågar Mona Brorsson drömma om att träffa mitt i prick på hemma-VM. Att hon själv blivit prickad av en av Amors pilar hjälper också.

Framgång föder framgång.

Det mantrat gäller för det svenska skidskyttelandslag som slog igenom med dunder och brak i OS i Pyeongchang. Åtminstone om man ska tro Mona Brorsson.

- Inför OS kom vi som ett lag, vi hade våra chanser i stafett och det var stafett vi jobbade mot. Sedan fick vi de där individuella framgångarna i OS och efter OS så har alla liksom fortsatt utvecklats individuellt. Det är därför vi sett så många lyckas i år. Vi fortsätter hålla fast vid kärnan att vi är ett starkt lag, samtidigt som vi får blomma ut, säger Östersundsbon och visualiserar sina ord med armarna.

"Ett stort skyddsnät"

Trots att det inte blev någon mixedstafett för den 28-åriga landslagsskidskytten beskriver hon säsongen hon haft som sin bästa någonsin. Framskjutna placeringar, snabbare åktider och slutligen ett EM-guld som VM-uppladdning.

- Det är många saker som spelar in. Jag är starkare rent fysiskt, sätter tekniken bättre än jag gjort tidigare, och har också bra harmoni i livet i stort.

TT: Något särskilt som hänt utanför tävlandet?

- Ja men... Jag är kär! säger Brorsson med ett skratt.

Hon och landslagsvallaren Gustav Larsson har blivit sambos och flyttat till en ny lägenhet.

- För mig har det verkligen varit guld värt. Vi i laget är med varandra jämnt, dygnet runt, så har man ändå honom som är lite utanför. Han har full insyn men sedan har han sitt eget schema och sitt egna jobb. Man kan fortfarande dela allt om skidskyttet samtidigt som man har lite avstånd, säger Brorsson.

- Det är mycket saker (som känns bra). Jag vet att jag har en familj och vänner som stöttar mig och samtidigt ett superbra lag. Man har ett otroligt starkt och stort skyddsnät. Så man behöver inte vara rädd för att lyckas eller misslyckas.

"Det klart att det går"

Eller för den delen vara rädd för att drömma.

Även om hon ännu aldrig bestigit en prispall individuellt så finns drömmen om att få göra det för första gången på den största scenen som finns, där hemmamästerskapet för hennes egen del inleds med fredagens individuella sprint.

- Det vore en dröm, en otroligt stor dröm, om man lyckades ta medalj på hemma-VM. Framför familj, vänner på läktaren liksom. Samtidigt har jag inte varit på pallen tidigare individuellt och vet att jag inte kommer hit som en storfavorit.

TT: Flera experter tror du kan ta medalj?

- Det är en sak jag försökt jobba med, att våga tro på det. Det handlar om det. Samtidigt är det många saker som ska klaffa samtidigt. Du ska ha bra material, du ska åka fort, du ska skjuta fullt och du ska skjuta fullt fort, säger Brorsson.

- Plus att du ska ha dagen. Det sista lilla. Dagen där allt stämmer. Det klart att det går.