Nashville firar efter Filip Forsbergs mål.

Svenska stjärnorna bakom Nashvilles seger

|

- Ja, det var väl lika bra att börja fira på det sättet, säger Forsberg till Aftonbladet.

Matchen slutade med 4–1-seger för hemmalaget Nashville, och det var Järnkrok som inledde målskyttet 14:51 in i matchen.

Drygt en minut senare svarade Pittsburghs stjärna Sidney Crosby, 1–1, men sedan var det stopp för de regerande mästarna.

I andra perioden fyllde rookien Frederick Gaudreau och Viktor Arvidsson på med varsitt mål för Nashville. Arvidsson har nu gjort tre mål i slutspelet, medan Järnkrok gjort två.

Publiken jublade "Arvy, Arvy, Arvy" efter Arvidssons mål, skriver Aftonbladet.

- Helt fantastiskt. Det visar att man gör någonting bra och inspirerar folk och blir uppskattad, säger han till tidningen.

Pittsburgh tog ut målvakten i slutet av tredje perioden och Filip Forsberg kunde, assisterad av Mattias Ekholm, från egen zon sätta 4–1 i tom kasse.

Det var Forsbergs nionde mål under NHL-slutspelet.

Pittsburghs tränare säger att laget skapade många chanser men att den finländske målvakten Pekka Rinne storspelade.

- Och det är svårt att vinna när man bara gör ett mål, säger Sullivan till medier efter matchen.

Det står 2–2 i matcher och nu återvänder finalen till Pittsburgh. Den femte matchen spelas natten till fredag.

- De utnyttjade våra misstag och vi måste göra samma sak, säger Sidney Crosby.

Fakta: Så spelas Stanley Cup-finalen

Tisdag 30 maj, Pittsburgh—Nashville (5–3)

Torsdag 1 juni: Pittsburgh–Nashville (4–1)

Söndag 4 juni: Nashville–Pittsburgh (5–1)

Tisdag 6 juni: Nashville–Pittsburgh (4–1)

Fredag 9 juni, 02.00 (svensk tid): Pittsburgh–Nashville (match 5)

Måndag 11 juni, 02.00: Nashville–Pittsburgh (match 6)

Torsdag 15 juni, 02.00: Pittsburgh–Nashville (ev match 7)