Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skytten Jenny Alm jublar åt ett mål i landslaget. Nu kommer hon som lagkapten i svensktäta klubblaget Köpenhamn för att möta Alms tidigare klubb Sävehof i Champions League. Arkivbild.

Svenska stjärnor möter Sävehof

Det finns gott om svenska landslagsprofiler på planen när Sävehof möter Köpenhamn i Champions League. Men de flesta spelar i Köpenhamn.

Sävehof inledde spelet i Champions League med en klar förlust i Ryssland mot starka Rostov. Det danska mästarlaget Köpenhamn vann hemma med 32–28 mot franska Brest (med svenskorna Bella Gulldén och Filippa Idéhn).

- Det var väl en liten överraskning. Men vi hoppas och tror att vi kan vinna hemma mot många lag. Det blev en perfekt start i Champions League, säger Jenny Alm, lagkaptenen som gjorde sju mål för Köpenhamn mot Brest.

Fem blågula

Jenny Alm är en av fem svenska landslagsspelare i klubben, tillsammans med målvakten Johanna Bundsen, högernian Hanna Blomstrand, mittsexan Linn Blohm och just nu skadade vänstersexan Marie Wall.

De kompletteras bland annat av tre holländska landslagsspelare och, givetvis, vassa danskor.

- Köpenhamn har landslagsspelare på varje position. Om de inte är favoriter, så vet jag inte hur bra vi måste ha blivit, säger Sävehofs årsfärska danska (!) tränare Rasmus Overby.

- Men vi ska försöka hänga med så länge som möjligt, framhåller han.

Snabba kontringar

Lördagens motståndare spelar ungefär som Overby vill att hans Sävehof ska uppträda: starkt försvar, snabba kontringar med vassa avslut. Det kan bli fartfylld handboll mellan lagen.

- Vi har en stark trupp, med bra mix mellan olika typer, säger Jenny Alm.

Hon delar speltiden som distansskytt med nederländska Kelly Dulfer, och är nästan alltid på planen när Köpenhamn försvarar sig. Jenny Alm har varit lagkapten sedan hon kom till Köpenhamn (från Esbjerg) inför förra säsongen.

- Det är kul att få det ansvaret och förtroendet, säger 29-åriga Alm.

Från Sävehof

Lördagens möte i Partille blir speciellt. Alm, Bundsen och Blohm har alla spelat i Sävehof innan de blev utlandsproffs.

- Det kommer familj och vänner och kollar, och man känner många i klubben, säger Jenny Alm.

Trots smakstarten är Köpenhamns mål fortfarande att bli bland de tre lag som går vidare från höstens fyralagsgrupp till huvudrundan i Champions League.

- Men vi kanske får sätta upp ett nytt mål vid jul, funderar Alm.

Sävehofs enda spelare i den senaste landslagstruppen var vänstersexan Olivia Mellegård.