Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Svenska stjärnan stöttas av familjen efter olyckan

Anna Holmlund kraschade på träning i måndags och har hållits nedsövd sedan dess. Vid sin sida har hon pojkvännen Victor Öhling Norberg och hennes föräldrar. – Det är viktigt för henne att höra röster hon känner igen, säger sportchefen Joar Båtelson till Expressen.

I måndags under träning föll Anna Holmlund och blev liggandes i backen innan hon med helikopter togs till sjukhus i Bolzano. Den svenska skicrosstjärnan hade drabbats av hjärnblödningar och tvingades att opereras akut.
Landslagsläkaren Jakob Swanberg berättade under onsdagen att hennes tillstånd inte har förbättrats.
– I huvudsak man kan säga att Annas tillstånd är oförändrat jämfört med i går. Det är fortfarande jobbigt är för hennes familj, närmsta vänner och anhöriga, de har det väldigt jobbigt just nu.

LÄS ÄVEN: "Det påminner mig så mycket om Matilda"

På plats nere hos Anna Holmlund på sjukhuset i Bolzano finns pojkvännen Victor Öhling Norberg som också tävlar i skicross. Han har varit på plats vid hennes sida ända sedan kraschen. På plats är även hennes två föräldrar som enligt Expressen ska ha anlänt dagen efter olyckan. Något som ska vara väldigt viktigt för hennes rehabilitering.
– Det är viktigt för henne att höra röster hon känner igen. Det är viktigt att familjen är på plats och det är troligtvis så att hon kan känna igen röster eller stämmor eller så, säger sportchefen för skicrosslandslaget, Joar Båtelson till Expressen.
– Om hon hör deras röster så kan det vara lugnande för henne.

LÄS ÄVEN: Nya uppgifterna om Anna Holmlunds tillstånd

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.