Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Svenska stjärnan Daniela Holmqvist kraschade in i vägg med golfbil

Hon var på väg uppåt i karriären med stormsteg – men då kom smällen. Daniela Holmqvist, 32, kraschade rakt in i en vägg med en golfbil och led under en lång tid av skadorna hon ådrog sig.
– Jag har injicerats i ryggen sju gånger och det har varit väldigt mycket tabletter, säger Holmqvist till Kvällsposten.

Den svenska proffsgolfaren Daniela Holmqvist presterade på topp på LPGA-touren. Den stora tourfinalen var inte mer än några veckor bort när hon tillsammans med proffs-kollegor flög till Asien för att spela där.

I mitten av november hade de nått den kinesiska paradisön Hainan Dao. Där fick Holmqvist vara med om en skräckfärd som skulle påverka henne en lång tid framöver.

– Vi åkte golfbil mellan två hål och det var alldeles för mycket folk på bilen. Den blev baktung och när chauffören gasade extra för att komma över en bro så flippade den bakåt. Vi var nära en skarp sväng och det slutade med att vi körde rakt in i en vägg, säger Holmqvist till Kvällsposten.

LÄS MER: Blåvitts plan – så ska klubben betala för hemvändarna

Hon satt i passagerarsätet och det var just den sidan som körde rakt in i väggen. Den då 30-åriga golfaren kunde fullfölja ronden med mycket adrenalin i kroppen. Hon berättar att hon var i chock och skakade i flera hål efteråt men smärtorna kom efteråt och värst var det när hon vaknade dagen efter.

”Mest jobbigt mentalt”

Nu, cirka ett och ett halvt år efter kraschen, tvingas hon medicinera och ta injektioner i ryggen. Kvällsposten skriver också att hon funderar över vilka rättsliga processer hon kan ta till.

– Jag har injicerats i ryggen sju gånger och det har varit väldigt mycket tabletter och rehabiliteringsträning. Det har ju också inneburit förlorad inkomst.

LÄS MER: Näslund förlänger med Frölunda – lovar att bli kvar i klubben

Holmqvist spelade dock tourfinalen 2018 men hon gjorde det med både rädsla och smärta.

Smärtorna har också hindrat henne från att träna som vanligt vilket gjorde att prestationerna som följde försämrades. 2019 fick hon ett så kallat medicinskt frikort för att få stanna kvar på LPGA-touren.

– Det är mest jobbigt mentalt att inte ha möjligheten att träna och spela så mycket som jag vet krävs för att hävda sig på den här nivån, säger hon till Kvällsposten.

LÄS MER: Rubin och Hammarlund – stjärnparet med helt olika förutsättningar: "En känslig fråga"

Coronaviruset har gjort att LPGA-touren är pausad till, som det ser ut just nu, mitten av juli. Målsättningen för Holmqvist är nu att nå tourfinalen som är tänkt att gå strax innan jul.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.