Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: BILDBYRÅN

Svenska spelarna lägger pressen på Tyskland

Efter premiärsegern mot Sydkorea så väntar nu regerande världsmästarna Tyskland i nästa utmaning för landslaget. Ett möte där spelarna i Sverige lägger över pressen på tyskarna.
– All press är på Tyskland, säger Emil Forsberg.

Tyskland föll överraskande i premiären med 0-1 mot Mexiko. Samma siffra som Sverige slog Sydkorea med i sin premiär. Nu väntar just Tyskland för Janne Anderssons landslag och för Emil Forsberg som spelar i Tyskland blir det ett speciellt möte.

– Framförallt blir det roligt för det är ju landet jag bor i och spelar i och har varit där i snart fyra år. Det blir en stor match och det ska bli väldigt kul, säger han.

Vad säger du om Tysklands premiär?

– Det var inte den tyska maskinen som man har sett tidigare och det kanske är därför som de har haft stora problem efteråt. Det kanske sitter lite mentalt men det är ett väldigt bra lag med många erfarna spelare och de vet vad de går för och det kommer bli en helt annan matchbild mot oss.

LÄS MER: Jesper, 28, bor i landslagsstjärnans lägenhet – spana in lyan i Göteborg

På vilket sätt?

– Mot Mexiko var det bara Hummels och Boateng kvar och alla gick på offensiv. Det kommer de att ändra mot oss även om de måste vinna matchen. Vi är starka defensivt och de är starka offensivt så det blir en intressant match.

– Sen lärde de sig nog en del från matchen mot Mexiko. Alla dagar är inte perfekt och det kommer bli ett annat Tyskland nu.

– Tyskland kommer ha blodad tand nu men även stor press på sig och hur vi ska kunna utnyttja det blir intressant.

Nycklar för er?

– Att våga sätta första passen framåt och förbi motståndarna där finns det ytor. Klarar vi av det så blir det mumma.

LÄS MER: Experterna säger sitt – han ska starta bredvid Granqvist mot Tyskland

Ni kan spela utan press?

– Lite så är det ju. Pressen är på Tyskland men samtidigt ska vi inte gå in och vika ned oss. Vi måste visa upp en bra sida av Sverige.

"Vi ska få dem frustrerade"

Även lagkaptenen Andreas Granqvist är snabb med att putta över pressen på tyskarna.

– De måste ju vinna två matcher nu och vi får se hur de spelar mot oss. Det överraskade mig lite att de inte försvarade sig mer balanserat mot Mexiko och de kommer inte spela som mot Mexiko mot oss.

LÄS MER: Så laddar spelarna om efter premiärsegern – hänger med familjerna

Hur tar ni er an matchen?

– Vi kommer göra vårt bästa för att vinna matchen och försöka utnyttja att tyskarna är väldigt offensiva. Vi ska få dem frustrerade och vi har alla möjligheter att göra en bra prestation och få med oss ett bra resultat.

– Vi har mycket bollförande mot Sydkorea och dominerade matchbilden men jag förväntar mig att Tyskland tar taktpinnen nu. Vi måste ha ett kollektivt försvarsspel som mot Holland, Frankrike och Italien. Sen måste vi våga ha ett eget spel när vi vinner boll för vi kan inte försvara oss i 90 minuter. Det är tyskarna för starka för.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.