Svenska spelarna lägger över favoritskapet på Schweiz

De svenska spelarna "slapp" Brasilien i åttondelsfinalen och fick istället Schweiz. En vinstlott? Eller? - Det kommer att bli riktigt tufft och Schweiz är lite favoriter, säger Albin Ekdal.

ANNONS
|

Det var många hemma i TV-stugorna som jublade när det stod klart att det blev Schweiz och inte Brasilien för det svenska landslaget i åttondelsfinalen i VM. Men Schweiz är rankade sexa i världen och förlorade endast en match i kvalet till VM.

Ett landslag som de svenska spelarna har stor respekt för.

– Jag känner till de flesta spelarna och det är ett riktigt bra lag. De har varit nästintill obesegrade i flera år nu och det kommer bli riktigt tufft. Schweiz får nog vara lite favoriter, säger Albin Ekdal.

Vad betyder det att de har två avstängda backar?

ANNONS

– Jag vet inte om det betyder så mycket …

– De får bort sin kapten som är motorn och som snackar mycket, ger och tar mycket. Men jag vet inte om det är en nackdel eller inte.

Snackat om Schweiz ännu?

– Inte så mycket. Jag har inte sett så mycket heller men om vi har samma organisation i försvaret som mot Mexiko så kommer luckorna framåt att finnas där.

Tapp i bägge lagen

Oscar Hiljemark slåss om startplatsen bredvid Albin Ekdal tillsammans med Gustav Svensson. Han är inne på att det är en öppen tillställning de två lagen mellan.

– Det kommer säkert att bli ett ställningskrig. Det är ett lag som både har fallit ner lite och gått upp och kört. Det är ett otroligt duktigt fotbollslag och rent statistiskt och på pappret så är de ju otroligt högt rankade. Men det spelar mindre roll ute på planen för då är det bara 22 spelare som ska göra upp i ett krig, säger han.

Vilka tappar mest? Schweiz på sina två avstängningar eller ni med Larssons avstängning?

– Förhoppningsvis tappar vi minst … "Sebbe" har gjort det fantastiskt bra och bidragit på ett bra sätt. Men vi är en stor trupp här och det är bara ut och köra.

ANNONS

Känslan nu då?

– Vårt mål var att ta oss vidare och det är nu det roligare börjar. Vi är en stark trupp som jobbar hårt för varandra och nu har vi fått utdelning för det men vi vill ta oss så långt som möjligt.

ANNONS