Svenska skidskytten ersätts – sjuk i covid-19

Skidskytten Mona Brorsson har fått covid-19 och kan inte vara med i världscuptävlingarna i Kontiolax i Finland. Nu står det klart vem som ersätter den svenska åkaren.

ANNONS
|

Mona Brorsson kom från vinter-OS i Peing med ett OS-guld i stafett, men till torsdagens världscupsstafett får hon stå över. Orsaken är att hon, likt Marcus Grate i den Sverige skidtrupp, har fått covid-19. Det är fortfarande oklart om än fler svenska åkare är smittade.

”Det blir tyvärr ingen världscup i Finland för mig efter att ha testat positivt för covid. Otroligt tråkigt, men med det rådande omvärldsläget som inte kunnat lämna någon oberörd, så är jag också tacksam över att få spendera lite extra kvalitetstid med sambon.” skriver Brorsson på Instagram.

Det gör att det är kvartetten Linn Persson, Anna Magnusson, Hanna Öberg och Elvira Öberg som står kör torsdagens stafett för Sverige, samma åkare som vann tillsammans i OS. Linn Persson på förstasträckan, följt av Magnusson, Hanna Öberg och Elvira Öberg som avslutar.

ANNONS

– Vi kör med bästa möjliga lag och går för att vinna. Det är hemska tider och det är klart man blir påverkad när tre starka lag nu saknas men vi skall försöka göra vårt bästa på banan, säger förbundskapten Johannes Lukas till SVT.

världscuptävlingen i Finland Till torsdagens världscupstafett ersätts hon av Anna Magnusson. I övrigt ställer Sverige upp med samma åkare som i OS. Linn Persson på förstasträckan, följt av Magnusson, Hanna Öberg och Elvira Öberg.

ANNONS