Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Svenska padelstjärnan i blåsväder efter domarattack

Sverigeettan i padel, Simon Vasquez, har anmälts till förbundet.
Anledningen är att han i sin podcast sa ”Den första jag skjuter... är domaren. Nackskott! Nackskott!” om domaren Hawler Rabun.
– Folk att förstå att det är en podd med humor, att vi surrar gött om padel, säger Vasquez till Padeldirekt.

Det var under en tävling i Mölndal som Simon Vasquez reagerade kraftigt efter att en boll dömts ut av domaren Hawler Rabun.

Sverigeettan nöjde sig inte med att protestera mot bedömningen på padelplanen, utan valde även att gå till attack mot domaren i podcasten ”Padel med proffset och jag” som han har tillsammans med Patric Persson.

I avsnittet som heter ”Bolljävlen som dömdes ut och hatet i Simons DM’s” pratar han först om bollen som dömdes ut av domaren.

– Jag var hundra procent säker i den stunden att bollen var inne, jag tyckte också att sanden sprätte upp innan bollen tog i väggen. Så det inga tveksamheter alls från min sida och domaren går in och dömer ut den direkt.

LÄS MER: Björkman tar över landslaget i padel

I podden har duon ett stående inslag som heter ”Veckans skott”. Där väljer man att rikta kritik mot någonting dåligt. Den här gången modifierade Simon Vasquez inslaget något och benämnde det som ett ”nackskott”.

– Den första jag skjuter....är domaren. Nackskott! Nackskott!, ropar han i podden.

Simon Vasquez tillsammans med förbundskapten och tidigare tennisstjärnan Jonas Björkman. Bild: MATHILDA AHLBERG
Simon Vasquez tillsammans med förbundskapten och tidigare tennisstjärnan Jonas Björkman. Bild: MATHILDA AHLBERG

Domaren: ”Känns inte jättebehagligt”

Hawler Rabun, som alltså var domaren som var föremål för utspelet kommenterade det hela nyligen.

— Jag står ut med mycket som sägs på plats, men det känns faktiskt inte jättebehagligt med ett nackskott mot mig, oavsett sammanhang, säger han till Padeldirekt.

Simon Vasquez menar att det utspelet inte ska tas på för stort allvar, utan säger att podden görs med mycket humor. Även om han förstår att ordvalet ”nackskott” kan misstolkas.

– Alla måste förstå att det är en podd. Ska man kunna ta saker rätt måste man se det från alla perspektiv, från olika sidor. Vissa tycker kanske att vi är lite oseriösa men det är viktigt för mig att få folk att förstå att det är en podd med humor, att vi surrar gött om padel, säger han till Padeldirekt.

LÄS MER: Partilles tredje padelhall kan byggas i Sävedalen

Anmäld till förbundet

Nu kan Simon Vasquez straffas för sin kommentar i podden. För Padeldirekt berättar domarchefen, Mats Harich, att man valt att anmäla händelsen.

– Vi reagerade starkt och har lämnat in en anmälan till förbundet. Vi vill inte på något sätt sätta dit Vasquez. Vi vill veta vad som är okej att säga om en domare. Därför gör vi denna anmälan, säger han till sajten.

LÄS MER: Här finns allt en mellanchef kan drömma om

Men det är inte bara ordvalet i podden som fått Harich att reagera. Det är även ordväxlingen under själva matchen som fått domarchefen att anmäla.

— Vi tror att han kallade domaren för ”luder” på banan och det känns inte bra. Så det är både och.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.