Hanna Öberg.
Hanna Öberg.

Svenska OS-hjältarna siktar högt i premiären

Hanna Öberg och Fredrik Lindström körde hem OS-guld i våras. När skidskyttesäsongen drar igång i dag siktar de högt – i varsin stafett.

ANNONS
|

Säsongens världscuppremiär i slovenska Pokljuka inleds med singelmixedstafett och mixedstafett under dagen och de svenska skidskyttarna är taggade på att dra igång.

Efter landslagets stora framgångar i OS i Sydkorea, med två guld (herrstafetten, Hanna Öberg, distans) och två silver (damstafetten, Sebastian Samuelsson, jaktstart) är förväntningarna på skidskyttarna helt andra än för ett år sedan.

Fredrik Lindström debuterar i singelmixedstafett tillsammans med Linn Persson, och han tror att det är viktigt med en bra start på säsongen som avslutas med höjdpunkten VM på hemmaplan i Östersund i mars.

- Vi vill gärna fortsätta i samma stil som vi avslutade förra säsongen, även om det inte är avgörande. Att skrämma de andra är inte det som motiverar, utan i så fall att visa för en själv att vi är så pass bra. Stafetter är ju en favoritdisciplin så det är ett roligt sätt att starta säsongen på, säger Lindström.

ANNONS

Även Hanna Öberg, som kör andrasträckan i mixedstafetten där Emma Nilsson, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson också är med, är hoppfull inför dagens tävlingar.

- Jag tror att alla i laget ser väldigt mycket fram emot att få dra igång säsongen. Känslan är god. Det är ju inte så många mixedstafetter på en säsong så visst är det roligt om det går bra.

Pokljuka, TT:s utsända

Fakta: Världscuppremiären i skidskytte

Världscupsäsongen startar under söndagen med tävlingar i Pokljuka, Slovenien. Här är programmet:

Söndag: Singelmixedstafett (12.00) Linn Persson och Fredrik Lindström, mixedstafett (14.30) Emma Nilsson, Hanna Öberg, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson.

Onsdag: 20 km, herrar (14.15)

Torsdag: 15 km, damer (14.15)

Fredag den 7 december: Sprint, herrar (14.15)

Lördag den 8 december: Sprint, damer (14.15)

Söndag den 9 december: Jaktstart, damer (11.45), herrar (14.45)

ANNONS