1/6

Svenska landslagsbråket: "Otroligt ledsen och besviken"

Skidskyttslandslaget skakas av ett bråk mellan åkaren Elisabeth Högberg och förbundskaptenen Wolfgang Pichler. – Jag är otroligt ledsen och besviken, säger Högberg till Expressen.

Elisabeth Högberg kvalade in till jaktstarten i Pokljuka efter att hon åkt in som nummer 60 i världscupssprinten. Men någon jaktstart blev det aldrig och av landslagsledningen fick hon beskedet att hon inte skulle starta.
När sedan stafetten skulle bli av så insåg hon att hon var petad.
– När de sa att de inte ville att jag skulle tävla i fyra dagar rad, då köpte jag det, för det vore tufft att prestera i stafetten då. Sedan fick jag läsa på nätet att jag inte var med på stafetten heller. Då blev jag otroligt ledsen och besviken. Jag hade stått över en tävling, jaktstarten, som jag hade gjort mig förtjänt av att åka, och sedan fick jag inte åka alls, säger Högberg till Expressen.

Förbundskaptenen Wolfgang Pichler är hård i sin dom kring Högberg.
– Mitt uppdrag är att få fram ett lag till OS, till framtiden. Så då kommer jag alltid att välja den yngre. Bettan har fått många chanser i år och har aldrig gjort ett riktigt bra lopp. Hon tävlade i sprinten och kom på plats 60. Det är ingen hit för en trettioåring. Jag satsar alltid på det bästa för Sverige. Jag sa till Bettan i fjol: "Om inte du är bäst i Sverige, så kommer jag att satsa på de yngre tjejerna". Hon har aldrig varit topp tio i sprint. Jag tror inte att hon blir en stjärna i framtiden, säger han.

Trots bråket så återfinns Högberg i den landslagstrupp som nu har tagits ut.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.