Svenska ilskan: "Min finalplats försvann där"

ANNONS
|

Emil Jönsson visade att han är på gång ordentligt efter den problematiska fjolårssäsongen. I världscupspremiären i finska Ruka var han bra med in på upploppet i sin semifinal. Men på upploppet bytte norrmannen Finn Hågen Krogh spår vilket hindrade svensken.

– Det kändes inte på topp men ändå bra. När jag kom in på upploppet så hoppadehan in framför mig, så att jag fick ett stopp på upploppet. Han gör det kanske inte medvetet, men min finalplats försvann ju direkt, säger Jönsson till SVT.

Sverige lämnade in en protest direkt men Jönsson fick ändå inte chansen i finalen.

– Det är synd. Man hoppas ju att det skulle gå snabbare för juryn att behandla något sånt här. Men så är det att åka sprint, säger Jönsson och förtydligar att han inte är sur på norrmannen som bad om ursäkt direkt efteråt.

ANNONS

Juryn ska kolla på händelsen i efterhand och medgav med en gång, före man behandlat protesten att det inte såg ut att ha gått rätt till.

Jönsson själv verkar inte speciellt nedslagen ändå och hyllar sina landslagskollegor. Mest imponerad var han av Stina Nilssons som vann finalen på damsidan.

– Det var otroligt imponerande. Hon var såstark i sista backen och det kostar hårt det vet jag ju själv. Men hon var smart och hade sparat krafter till finalen, så det var hur lätt som helst, säger han i till SVT.

ANNONS