Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Norges Johannes Høsflot Klæbo vann sprintfinalen i Falun och Oskar Svensson, i bakgrunden, tog en femte plats.

Svenska herrarna lyfte

Oskar Svensson kom femma i Faluns sprintfinal och efter tävlingen gav han en tydlig signal till debatten om de svaga svenska herrarna:

Inom skidkretsar pågår en intensiv och engagerad diskussion om statusen kring svensk herrskidåkning. Oskar Svensson erkänner att herrlandslaget märker av snacket.

- Det är inget som vi tänker på, men alla är naturligtvis besvikna på att man inte fått ut det vi hade hoppats på för jobbet vi lagt ner. Men det kommer att lossna för oss, säger Oskar Svensson.

Oskar Svensson och Teodor Peterson gick till final, men det kunde blivit fler finalsvenskar om inte Karl-Johan Westberg och Sindre Bjørnstad Skar kört ihop i semifinalen. Viktor Thorn och Calle Halfvarsson fick också ge sig i sina semifinaler.

I finalen, såg det länge ut som att Oskar Svensson hade chans till pall. Men han orkade inte när bland annat Johannes Høsflot Klæbo drog upp tempot som sedan ledde till att han vann före italienaren Federico Pellegrino.

- Jag är nöjd med att gått till final, men är för dålig när de bästa höjer tempot. Jag saknar uthålligheten och blir sämre ju längre tävlingarna går. Det kanske krävs ytterligare ett år med hård träning för att jag ska kunna ta det sista steget, säger Oskar Svensson och fortsätter:

- Det går i alla fall åt rätt håll. För tre år sedan var jag 40 sekunder efter på en SM-final. Nu hänger jag hyfsat med i en världscupfinal.

Även Teodor Peterson stod still när finaltempot höjdes och kom sexa i finalen.