Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
FALSTERBO 20160709

Svensk storslam i nationsdressyren

Det svenska dressyrlaget dominerade fullständigt i Falsterbo och tog hem samtliga omgångar i nationstävlingen. Med endast en OS-ryttare i laget.

Till tonerna av Billy Idols "Hot in the City" säkrade Patrik Kittel och Delaunay den svenska segern i nationsdressyren som avgjordes i samband med Falsterbo Horse Show. Kittels uppvisning i küren gav honom 74.475 poäng och var avslutningen på en utomordentlig svensk insats under Falsterbohelgen. Laget vann med över tio poäng före tvåan Danmark.

- Jag är jättenöjd. Hästen var något spänd i början, vi var inte beredda på att det skulle vara så många fotografer, säger Kittel.

Seger på seger

Tidigare under lördagsmorgonen red Rose Mathisen hem den individuella segern i Grand Prix, som utgjorde nationsdressyrens andra del. Även i den inledande dressyromgången som avgjordes under fredagen blev det både svensk lagseger och en individuell förstaplats genom Kittel.

Hård konkurrens

Av den svenska trion som deltog i Falsterbo är det endast Kittel som får åka till OS i Rio. Övriga ryttare som ingår i dressyrlaget är Tinne Vilhelmson Silfvén på Don Aurelio, Therese Nilsagen på Dante Weltino och Juliette Ramel på Buriel H.K.

- Jag skulle gärna ha skickat ytterligare ett lag. Vi har aldrig haft en så stark bredd, säger förbundskapten Bo Jenå.

Under lördagskvällen utökas den svenska ridsportstruppen till OS när Sveriges Olympiska Kommitté presenterar vilka hoppare som är uttagna till Rio.