Svensk skidstjärna nedsövd efter krasch

Den svenska skicross-stjärnan Anna Holmlund ligger nedsövd på sjukhus. Det var i samband med en träning som hon kraschade och slogs medvetslös.

ANNONS

Anna Holmlund är Sveriges mest framgångsrika skicross-åkare och vann OS-brons 2014. På tisdagen skulle hon tävla i världscuptävlingarna i Innichen, men på måndagens träning landade hon fel efter ett hopp och kraschade allvarligt.

"Anna slog vid kraschen i huvudet kraftigt och förlorade medvetandet. Hon omhändertogs av ett sjukvårdsteam på plats i banan och flögs med helikopter till traumacentret i Bolzano. Där konstaterades blödningar i hjärnan och hon opererades akut" skriver Svenska Skidförbundet i ett pressmeddelande.

– Vi är ett stort team av ledare på plats tillsammans med laget och vi har även ledare som är tillsammans med Anna på sjukhuset, kommenterar sportchefen Joar Båtelson.

ANNONS

29-åriga Anna Holmlundshålls nedsövd i intensivvårdsavdelningen och enligt skidförbundet går det inte att uttala sig om den närmaste utvecklingen eftersom läget fortfarande är instabilt.

– Det är väl så man gör med den här typen av skador för att få så bra vila för kroppen som möjligt. Så hon är under bevakning för att se att det inte utvecklas till det sämre, säger Joar Båtelson till SVT Sport och fortsätter:

– Det är alltid allvarligt med en huvudskada. Vi kan inte spekulera i hur allvarligt det är.

För TT berättar om olyckan som skedde under landslagets träning i italienska Innichen:

– Det var ingen annan åkare med i situationen. Det var en sträcka som inte ses som en särskilt svår del i banan. Hon tappade balansen, fick ett felskär och slog i backen.

Båtelson är på plats med landslaget i Innichen där kvaltävlingar i världscupen väntar på tisdagen för övriga landslagsåkare.

– Alla blir ju såklart påverkade när något sådant här händer, säger han.

ANNONS