Sveriges Isabelle Gulldén i OS-genrepet mot Spanien.
Sveriges Isabelle Gulldén i OS-genrepet mot Spanien.

Svensk seger i OS-genrep

Sveriges handbollsdamer kliver in i OS-turneringen med en vinnarkänsla. Det blev seger med 18–17 i genrepet mot 2012 års OS-trea Spanien.

ANNONS
|

Svenskorna hamnade i underläge med 11–14 en bit in i andra halvlek, men en stark slutforcering räckte till vinst.

Svenskorna gjorde 7–1 och gick fram till 18–15 innan Spanien snyggade till siffrorna i slutet.

Isabelle Gulldén och Louise Sand blev bästa målskyttar med fyra mål vardera efter att ha dominerat i varsin halvlek. Gulldén satte tre av sina mål, varav ett på straff, före paus och Sand sköt tre i andra halvlek.

En annan matchvinnare var målvakten Johanna Bundsen, förstavalet som kom in efter paus och gjorde flera avgörande räddningar. Filippa Idéhn vaktade målet i första halvlek och fick släppa tio bollar förbi sig.

ANNONS

Gladdes över försvarsspel

Matchen i OS-arenan Future Arena spelades i förkortad form, 2x20 minuter.

Henrik Signell, som tog över som förbundskapten i maj, gladde sig mest åt andra halvlekens försvarsspel.

- Där är vi aggressiva och tydliga och spelar som vi pratat om. I början var vi lite passiva, de får sätta fötterna vart de vill och passa vart de vill. Vi reagerar lite för mycket på det de gör.

TT: Vad kan ni förbättra?

- Dels det, dels att vi är lite mer konsekventa och tydliga i vad vi vill göra. Vi blandar lite för mycket mellan bra saker och omotiverade misstag, tyckte Signell.

Hagman alternerade

Nathalie Hagman, två mål, matchades både som högersexa och högernia.

- Jag vill ha henne på bägge ställena. Var hon gör mest nytta beror lite på vad det är för typ av motstånd vi möter och hur de spelar försvarsspel. Men i nuläget blir det nog 50–50, sade Signell.

ANNONS

Från början skulle träningsmatchen mot Spanien ha spelats inför lyckta dörrar, men timmarna före match kom beskedet att medierna var välkomna på matchen.

Damerna inleder OS-turneringen natten mot söndag mot Argentina.

ANNONS