Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JESPER ZERMAN
Bild: JESPER ZERMAN

Svensk rekord av Angelica Bengtsson

Under Diamond League-galan i Lausanne hoppade Angelica Bengtsson över 4,72 meter och tog med det tillbaka det svenska rekordet från Michaela Meijer.

Förra året hoppade Örgrytes Michaela Meijer 4,71 meter och snuvade Angelica Bengtsson på det svenska rekordet i stavhopp. Sedan dess har Bengtsson jagat för att ta tillbaka rekordet.

Under Diamond League-galan i Lausanne under torsdagen fick hon så till det. I andra försöker tog hon sig över 4,72 och återtog med det rekordet.

— Jag är mycket tillfreds. Jag tänkte att det skulle kunna komma idag för de andra tjejerna hoppade högt, det var som en VM-final. Det känns så skönt. Jag känner mig så fri, sa Angelica Bengtsson till TV12 efter tävlingen.

Ribban flyttades sedan upp till 4,82 och där tog det stopp för Bengtsson som slutade på sjätteplats i tävlingen. Vann tävlingen gjorde grekiskan Katerina Stefanidi, på just 4,82.

—Det känns jätteskönt och skönt att få till tre ordentliga försök på 4,82. Det kändes inte allt för långt bort. Det kändes som att det kanske kunde komma, men det får väl ta några försök till.

Tävlingen i Lausanne är den femte i år som Bengtsson har försökt på svensk rekord-höjd.

Michaela Meijer missar årets utomhussäsong på grund av en fotskada.

Bahta chanslös på 1500 meter

Galans andra svensk, Meraf Bahta, ställde upp på 1500 meter och fick det tufft. Bahta hängde inte med täten i det snabba loppet och sprang in på elfte plats på tiden 4.06,96, drygt sex sekunder långsammare än hennes personliga rekord.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.