New Jerseys Andreas Johnsson (till höger) firar tillsammans med lagkamraterna Michael McLeod (vänster) och Nathan Bastian (mitten). Bild: Bill Kostroun/AP/TT

Svensk poängfest för New Jersey

Det blev en svensk poängsuccé i nattens NHL-ishockey när New Jersey besegrade Philadelphia med 5–2. Tre mål och fyra assist blev facit för svensksamarbetet mellan Andreas Johnsson och Jesper Bratt.

|

New Jerseys kedja med den före detta Frölunda-spelaren Andreas Johnsson och Jesper Bratt, tillsammans med rookiecentern Dawson Mercer, stod tillsammans för åtta poäng.

– Den kedjan har lite av allt. Bratts snabbhet, Dawsons kreativitet, och Andreas känner sig i form, säger tränaren Lindy Ruff på presskonferensen efter matchen, rapporterar nhl.com.

"Får snålt med tid"

Samarbetet mellan Johnsson och Bratt ledde först fram till Dougie Hamiltons 1–0-mål, fem minuter in i matchen, där båda svenskarna noterades för varsin assist. I inledningen av den andra perioden hittade Bratt sedan Johnsson, som satte 2–1. Nästa gång var rollerna ombytta, då Johnsson spelade fram till Bratt. Till sist kunde Johnsson punktera matchen genom att placera 5–2 i tom målbur med tre minuter kvar inför jublande hemmasupportrar.

Johnsson har nu gjort nio mål den här säsongen. Bratt har gjort fem.

– När vi har kraft och energi och spelar på vårt sätt, får de snålt med tid och vi tar tillbaka pucken snabbt, säger Johnsson efter matchen.

Tungt för Philadelphia

Philadelphia stod emot New Jersey till en början och i inledning av tredje perioden kvitterade bortalaget till 2–2. Men i mitten av perioden visade Bratt och Johnsson att de var Philadelphias övermän i ett två-mot-två läge som gav 3–2.

– Bratt gjorde det bra genom att ropa till mig så att jag visste att han fanns där, så jag behövde bara placera den (pucken) på hans klubba. Jag visste att han skulle göra mål, berättar Johnsson.

Vinsten är en skön revansch för New Jersey efter två förluster. Sämre går det för Philadelphia, som nu har förlorat sex matcher i rad.

Mål av Nylander

New Jersey-svenskarnas mål var inte den enda svensksuccén i natt. Torontos William Nylander gjorde sitt nionde mål för säsongen och noterades för en assist när laget tog sin sjunde raka seger genom att besegra Anaheim med 5–1. Anaheims ende målgörare blev i sin tur Hampus Lindholm, som gjorde sitt andra mål för säsongen.

Anton Blidh, tidigare i Frölunda, stod för Bostons första mål när laget vann över Vancouver med 3–2. Det var 26-åringens första mål den här säsongen.

Philadelphias målvakt Martin Jones grämer sig över Jesper Bratts 3–2-mål. Till höger kramas Bratt om av lagkamraterna. Bild: Bill Kostroun/AP/TT