Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristian Karlsson (vänster) och Mattias Falck förlorade dubbelfinalen mot Liao Cheng-Ting och Lin Yun-Ju, Taiwan.

Svensk förlust i dramatisk dubbelfinal

Mattias Falck och Kristian Karlsson lyckades rädda fyra matchbollar. Sedan tog det stopp. Liao Cheng-Ting/Lin Yun-Ju från Taiwan vann dubbelfinalen i Soc med 3–2.

För 15:e gången var ett svenskt par i herrarnas dubbelfinal i Soc.

Men någon femte seger blev det inte.

Mattias Falck och Kristian Karlsson, som nådde kvartsfinal 2011, 2016 och 2017, pressade Liao Cheng-Ting/Lin Yun-Ju, tvingade fram ett avgörande set och räddade där fyra matchbollar innan finalen var över för svenskduon.

Falck missade matchens sista slag och släppte besviket racketen till Eriksdalshallens golv efter 12–10, 8–11, 8–11, 11–6, 11–13.

- Framför allt var det jobbigt att förlora andra set. Där hade vi chansen att koppla grepp på dem, säger Karlsson.

"Världens bästa flip"

Efter vinsten i första set fick svenskarna en smakstart i andra och gick fram till 6–3. Men den ledningen lyckades de inte förvalta och trots att det blev jämnt mot slutet vann taiwaneserna med 11–8.

- Vänsterhänte Lin har kanske världens bästa flip och kom till direkt i våra servar, som vi brukar få bra utdelning på, säger Kristian Karlsson.

Falck och Karlsson hade gärna satt punkt för förbannelsen som vilat över dubbeln i Soc. I stället fick de lämna centercourten med besvikna och tomma blickar.

Nådde semifinal

Det senaste svenska paret som vann dubbelfinalen var Stellan Bengtsson och Kjell Johansson 1974. Jens Lundquist vann 2013, men då tillsammans med Xu Xin från Kina.

Mattias Falck nådde semifinal i singelturneringen, efter att ha vunnit kvartsfinalen mot Kristian Karlsson, men förlorade sedan med 0–4 i set mot Fan Zhendong från Kina.