Svensk cykelledare sjuk i cancer

64-årige svensken Hans Falk, sportchef i det norska cykelförbundet, har drabbats av akut leukemi och är sjukskriven på obestämd tid, uppger förbundet i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Den förre svenske förbundskaptenen kommer därför att missa VM i Australien senare i höst.

"Han ska gå igenom flera tuffa behandlingar och kommer därför inte att vara tillgänglig under en period", skriver förbundet i ett pressmeddelande där man också ber att Falk ska få lugn och ro i sin kamp att bli frisk.

Hans Falk var förbundskapten och sportchef i Svenska cykelförbundet mellan 1997 och 2008 och ledde landslaget i tre OS, där Sverige i Peking 2008 tog två silver genom Emma Johansson och Gustav Larsson. Han har varit sportchef i norska cykelförbundet sedan 2013 och dessförinnan juniortränare i norsk cykel i tre år.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS