Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sara Algotsson Ostholt, Ludwig Svennerstål, Louise Svensson Jähde och Johan Lundin bildar det svenska fälttävlanlaget som siktar på OS i Rio de Janeiro.

Svennerstål ska tillbaka till Rio

Det krävdes bara några dagar. Sedan var fälttävlansryttaren Ludwig Svennerstål, 24, förälskad i Rio de Janeiro. -En helt underbar stad med vänliga och välkomnande människor, säger han.

Men får han möta kärleken igen? Först om en månad vet han definitivt om han kan se fram emot möjligheten till ett återbesök om ett år.

-Vi ska dit, säger han.

Det är vid fälttävlans eget EM i Blair Castle i Skottland 9-14 september som landslaget måste ta en av de två återstående europeiska platserna för att nå OS. Förbundskaptenen Staffan Lidbeck har samlat sitt tilltänkta EM-lag i Aachen. Torsdag och fredag väntar en trestjärnig tävling som ett extra inslag i ryttar-EM.

-En generalrepetition, säger han.

Missade VM

Sverige missade chansen att boka OS-biljetterna i VM i Normandie förra året. Då föll ryttare och hästar ifrån en efter en. Svennerstål fick startförbud först i sista stund när hästen Alexander (såld i våras) missade besiktningen. Ett hårt slag för talangen som OS-debuterade redan som 21-åring i London.

Nu ser det bättre ut, en månad före EM.

Både Svennerstål och Sara Algotsson Ostholt är tillbaka i laget, som sannolikt komplettas av Johan Lundin och Louise Svensson Jähde i Blair Castle.

-Vi ska till OS. Det är inget snack om det. Vi fyra är ett väldigt starkt lag. Vi har definitivt kapacitet att ta medalj, säger Svennerstål som ser Frankrike och Belgien som de svåraste konkurrenterna om OS-platserna.

Gillar OS-banan

Svennerstål och Lidbeck besökte alldeles nyligen bygget av fälttävlansanläggningen och OS-byn i Rio de Janeiro.

-Det var ett väldigt fint område. De var på bra väg med Dallt. Terrängbanan är svängig och kuperad och ligger utanför Rio (Deodoro). Det känns mer som en riktigt fälttävlan i lantlig miljö. Jag fick en bra känsla och tror att banan kommer att passa oss bra, säger Svennerstål.