Hammarbyspelare jublar efter Sander Svendsens 1–1-mål.

Svendsen sänkte Sundsvall

Gif Sundsvall är kvar på kvalplats efter 1–4 mot Hammarby i allsvenskan. Nu väntar en nagelbitande sista omgång.

|

Formstarke Sander Svendsen blev stor matchhjälte för Hammarby med två mål och en målgivande passning. Den norske anfallaren har gjort fyra mål på två matcher.

Imponerande.

- Det är okej, jag vill först och främst vinna matcher. Men det är viktigt för mig som anfallare att göra mål. Jag måste fortsätta att jobba hårt, och så ska vi vinna matcher och jag ska fortsätta att göra mål. Då blir det bra det här, sade Svendsen till C More i halvtidspausen.

Scenförändring

Hammarbys seger innebar en scenförändring få som såg inledningen av matchen knappast ens kunde ana. Gif Sundsvall är indraget i en hård strid med Jönköpings Södra om att undvika kvalspel ner till superettan och Hammarby ligger i ingenmansland, med tankarna på lagbygge inför 2018 års säsong.

Därför var det just Gif Sundsvall som var det mest angelägna laget och dominerade i början av matchen, medan Hammarby knappt såg intresserat ut.

I den 16:e minuten kom utdelningen. Carlos Moros Gracia utnyttjade passivt försvarsspel i Hammarby efter en hörna och slog in 1–0 till Sundsvall.

Hammarby vaknade

Det tog nästan en halvtimme för Hammarby att vakna till och sedan tog stockholmarna över matchen.

Kvitteringen kom i den 42:a minuten då Sander Svendsen nådde högst på ett inlägg från högerbacken Birkir Sævarsson och elegant nickade bollen förbi Tommy Naurin i Gif Sundsvalls mål.

Svendsen gav Hammarby ledningen med ett skott från straffområdesgränsen i början av andra halvek och Bjørn Paulsen fyllde på med 3–1 när Gif Sundsvall flyttade fram allt mer folk utan att nå resultat.

På tilläggstid fastställde Arnor Smarason slutresultatet efter en soloräd in i straffområdet av Svendsen.

Läget är nu prekärt för Gif Sundsvall som möter IFK Göteborg borta i den sista omgången nästa söndag.

- Vi ska vinna mot Göteborg i nästa match. Sen får vi se vad Jönköping gör i sina matcher och så får vi se vad tabellen säger sen, säger Sundsvalls kapten Markus Danielson till C More.