Nederländska Waalwijks målvakt Etienne Vaessen bärs ut på bår efter en otäck kollision.
Nederländska Waalwijks målvakt Etienne Vaessen bärs ut på bår efter en otäck kollision. Bild: OLAF KRAAK/AFP/TT

Svår kollision i Nederländerna – match avbruten

Waalwijks målvakt Etienne Vaessen bars ut på bår efter en otäck kollision i slutminuterna mot Ajax i den nederländska högstaligan. Matchen avbröts och kommer inte att återupptas.

ANNONS

Waalwijks målvakt Etienne Vaessen kolliderade med Ajax-anfallaren Brian Brobbey i den 84:e minuten. Vaessen låg kvar på planen medvetslös.

Enligt den nederländska tidningen De Telegraaf påbörjades återupplivning, några minuter senare bars han av planen på bår.

"Vi kan meddela att han efter omfattande läkarundersökning är vid medvetande och har förts till sjukhus för vidare undersökning", skriver Waalwijk på X, tidigare Twitter.

På tv-bilder syntes chockade spelare i tårar. Matchen avbröts och i högtalarsystemet förklarades senare att spelarna var "för tagna för att fortsätta spela".

"Vi önskar Etienne mycket styrka och styrka och hoppas att få ha honom hos oss snart igen", skriver Waalwijk vidare.

ANNONS

Ajax ledde bortamatchen med 3–2 när händelsen inträffade.

"Vi tänker på dig, Etienne", skriver Ajax på sociala medier.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS