Mattias Svanberg gjorde två mål på sex minuter. Arkivbild.
Mattias Svanberg gjorde två mål på sex minuter. Arkivbild. Bild: Massimo Paolone/AP/TT

Svanberg tvåmålsskytt för Bologna i Serie A

Zlatan Ibrahimovic var avstängd när Milan vann och Dejan Kulusevski gjorde ett inhopp när Juventus föll. Söndagens svensk i Serie A var i stället Mattias Svanberg, tvåmålsskytt när Bologna hemmaslog Spezia med 4–1.

Mattias Svanberg har aldrig tidigare gjort två mål i samma match i Serie A, men slog nu till två gånger inom loppet av bara sex minuter.

Först på en högerhörna i 54:e minuten, där bollen for lite hit och dit innan det hamnade hos Svanberg som i närkamp med målvakten kickade in Bolognas 3–1 från nära håll.

Nästa gång kom hörnan från andra hållet. Den skånske mittfältaren var på rätt plats igen när han dök upp vid bortre stolpen och nickade in 4–1. Lagkamraterna firade med att upprepade gånger klappa om skallen på Svanberg efter hans femte ligamål för säsongen. Några minuter senare byttes den svenske landslagsmannen ut.

I Milano saknades avstängde Zlatan Ibrahimovic när Milan vann med 2–1 mot Genoa. Gianluca Scamaccas självmål i mitten av andra halvlek blev matchavgörande.

Och i Bergamo fick Dejan Kulusevski börja på bänken när Juventus, utan skadade Cristiano Ronaldo, föll borta mot Atalanta. Kulusevski ersatte Paulo Dybala i 68:e minuten, när ställningen fortfarande var 0–0. Men i 87:e minuten gjorde Ruslan Malinovsky matchens enda mål för Atalanta, som därmed passerar "Juve" i tabellen och är ny trea.