Svagt Gais föll mot Varberg

Gais svarade för ett bottennapp hemma mot Varberg och föll med 0-2.

|

Två lag som spelat 1-1 det senaste kom till spel på Gamla Ullevi på söndagseftermiddagen. Gais spelade 1-1 mot Norrby senast och mot Brage dessförinnan. Varberg med samma facit, men mot AFC Eskilstuna och Öster.

Redan i den andra minuten var Gais skyttekung, Edin Hamidovic, nära att sätta 1-0. August Wängberg hittade in till Hamidovic, men anfallaren fick inte träff på bollen.

Kvarten senare var det Nicklas Anderséns tur att hitta Hamidovic i straffområdet. Den här gången fick Hamidovic träff på bollen, men nicken gick över.

Halvchanser skapades åt båda hållen, men det var glest mellan de riktigt vassa målchanserna. Bästa chansen att ta ledningen hade Varberg. Adama Fofana frispelades, men Damir Mehic i Gais-kassen gjorde sig stor och räddade snyggt.

På tilläggstid skulle dock publiken på Gamla Ullevi få jubla. Edin Hamidovic nickade in 1-0. Trodde alla.

Offsideflaggan kom upp och att det stod 0-0 i paus var inte helt ologiskt sett till hur matchbilden såg ut.

Varberg utökade i slutminuterna

Historien skulle upprepa sig i inledningen av den andra halvleken. Wängberg hittade Hamidovic som skickade bollen i nät. Publiken jublade, men flaggan kom upp.

Istället var det Varberg som kunde ta ledningen i den 68:e minuten. I efterspelet till en hörna hamnade bollen hos Albert Ejupi som vände och sköt. Bollen satt snyggt vid den bortre stolpen.

Gais fick inte alls spelet att stämma. Passningarna satt inte och frustrationen steg. Både på planen och på läktaren.

Några målchanser av värde skapades inte och istället kunde Varberg göra 0-2 genom Oliver Palmquist i den 84:e minuten.

Gais var aldrig nära att ta sig tillbaka in i matchen och i och med förlusten närmar sig kvalstrecket för Gais.