Svagt EM-genrep

ANNONS
|

Det svenska försvaret fortsätter att halta. 15 insläppta mål i den första halvleken mot en b-nation som Schweiz är verkligen ingenting att skryta med. Det sägs att försvarsspelet tar längst tid att sätta i handboll. Sex dagar återstår till EM-premiären mot Island i Trondheim den 17 januari.

Finns det anledning att känna oro, Ola Lindgren (assisterande förbundskapten)?

- Vi tror på det vi håller på med och jag vet att det kommer att bli bra i EM. Men visst, det har varit olyckliga omständigheter, spelarna har inte fått en ärlig chans att spela sig samman. Både Ahlm och Jernemyr har varit mycket skadade. Vi måste få en betydligt högre lägsta nivå.

ANNONS

Efter träningsmatcherna mot Kroatien och Slovenien i helgen har Sverige tränat stenhårt i Stockholm sedan i måndags. Det såg ut att finnas många trötta ben på planen i Eriksdalshallen. Första halvleken var ett riktigt sömnpiller och de 1 518 åskådarna på läktarna brydde sig knappt om att applådera.

- Nu spelade inte jag helgens matcher, så för mig var det inga större problem. Men jag kan tänka mig att de som gjorde det börjar att känna sig lite slitna. Så ska det vara en vecka före ett mästerskap. Nu lättar vi på träningen och kommer fräscha till EM-premiären, sa Marcus Ahlm, som vilat på grund av en fingerskada.

Avokado-äventyret är ingenting han har lust att prata mer om nu.

- Skadan är läkt, sa bestämt han och tittade demonstrativt ner i bordet på presskonferensen efteråt.

I den andra halvleken spelade Sverige upp sig något. Schweiz hade betydligt svårare att komma till avslut, samtidigt ramlade bollarna in framåt och Sverige kunde rycka och vann till slut ganska enkelt med 33-26 (16-15).

- Elva mål är mer rimligt att släppa in mot ett lag som Schweiz. Vi hade sagt att vi skulle koncentrera oss på försvaret och det tyckte jag att vi gjorde bättre under perioder sista 30. Under matcher har man inte tid att snacka om vad som inte fungerar, men det kändes som det började gå åt rätt håll av sig självt. Timingen kommer ju mer speltid man får tillsammans, sa Ahlm.

ANNONS

Framåt då? Där ser det ut att fungera betydligt smidigare. Dalibor Doder och Jonas Larholm delade på speltiden på mittnio. Förutom under en kort period när Linnéll lät båda sina vänsterhänta skyttar, Kim Andersson och Oscar Carlén, vara på planen samtidigt.

- Absolut ett tänkbart alternativ, sa Linnéll.

ANNONS