Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Martin Olsson (i mitten) gjorde på nytt en stark landskamp.

Svårt att hålla Martin Olsson utanför laget

Janne Andersson var inte på skämthumör när han samlade spelarna i omklädningsrummet efter den första halvleken. Han påpekar också att situationen med Martin Olsson är "jobbig".

Energilöst, ostrukturerat, svajigt eller för att säga det på ren svenska: Den första halvleken mot Slovakien var helt enkelt för dålig.

Och det fick spelarna höra under pausen.

- Jag har en grundinställning att alla spelare som är på planen vill göra sitt bästa, men ibland blir det dåligt. Vi var så osynkade, så otydliga. När vi möter ett väldigt bollskickligt lag och pressen inte biter utan vi kommer fel, blir det efterhand lite uppgivet och passningsspelet lite hafsigt och slafsigt. Det jag säger i pausen är att vi ska ha en mycket större tydlighet i det vi gör.

"Visade det tydligt"

- När vi inte gör de grejor jag vet att vi kan göra på ett bra sätt blir jag irriterad och jag visade det tydligt och så var det inte mer med det.

- Men det ser mycket bättre ut i andra och tur var det, säger han.

Andersson konstaterade också att Martin Olsson på nytt gjorde en stark insats som vänsterback, både framåt och bakåt. Och det är ett dilemma för förbundskaptenen. Sedan VM-kvalet håller Ludwig Augustinsson den ordinarie platsen på positionen.

- Vad ska man säga? Det är jobbigt. Under hela VM var han (Olsson) jättebra på alla träningar, tillförde energi och var hela tiden positiv. Jag berömde honom enormt både under och efter VM. Han fick göra ett par inhopp som yttermittfältare och gjorde det jättebra.

Hitta en roll åt Olsson

- Jag bara hoppas att Martin kör på. Det är tråkigt att de spelar på samma position för jag tycker att båda är väldigt bra, säger Andersson.

Han utesluter inte att båda kan vara på planen.

- Vi kanske får fundera på om vi kan använda Martin på något annat sätt och det kanske vi kan. Det får vi smaka på. Tycker vi att han är så bra att han ska vara med får vi fundera på hur vi kan hitta en roll för honom, säger förbundskaptenen.

- Ska man spela som vänsterback i det sättet vi spelar på ska man han starka lungor och starka ben och det har både "Ludde" och Martin. Vi får fortsätta att berömma Martin och så får vi se vad som händer framöver.

Framöver är närmast upplösningen i Nations League i november. Då möter landslaget först Turkiet borta och sedan Ryssland hemma.