Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Supportergruppens uppmaning: Ge oss er version

IFK Göteborgs officiella supporterförening Änglarna vill att klubben redogör för turbulensen som har präglat säsongen. Detta efter att anklagelser riktats mot delar av ledningen, däribland ordföranden Frank Andersson. – Jag tycker att är oerhört olyckligt, säger Andersson till GP.

GP har tidigare skrivit om de stormiga turer som har omgett IFK Göteborg under de senaste åren och framför allt under den pågående säsongen.

I våras förekom ett spelarmissnöje och en intern kritik gentemot sportchefen Mats Gren, något som styrelsen kommenterade med: "det tar vi internt".

GP:s krönikör Mattias Balkander undrade när Frank Andersson skulle tala klarspråk och våga säga som det är.

GP har även skrivit om den maktkamp som har förekommit inom klubben gällande den nu sparkade tränaren Jörgen Lennartssons vara eller icke-vara.

Flertalet supportergrupper publicerade under onsdagen anklagelser mot delar av ledningen i IFK Göteborg, inklusive ordföranden Frank Andersson som rör det som tidigare har hänt i klubben.

Även den officiella supporterföreningen Änglarna vill att klubben kommer med en redogörelse för hur situationen inom föreningen ser ut.

Så här skriver Änglarna på sin hemsida:

"Att kommentera saker som skrivs på nätet är i regel inte något som vi tycker att IFK ska göra men givet att uppgifterna som nu cirkulerar fritt är allvarliga så bör IFK snarast ge en korrekt och uttömmande version av vad som skett."

Andersson: "Oerhört olyckligt"

Anklagelserna mot Frank Andersson och andra inom ledningen menar han själv är helt felaktiga.

– Det är inte mycket som är rätt i det. Eller det är ingenting. Jag tycker att är oerhört olyckligt. Och det är ingenting som blir bättre, säger Andersson till GP.

Huruvida klubben kommer att gå ut med ett uttalande kring anklagelserna vet inte Andersson i dagsläget men han kommer att kontakta supportergruppen Änglarna.

– Jag har regelbundet kontakt med Änglarnas styrelse och har haft det hela tiden som ordförande. Jag ska ta kontakt med dem, säger Frank Andersson till GP.

Har du förståelse för att supportrar vill se mer transparens från klubben sida?

– Ja, det kan jag ha. Jag kan ha förståelse för det. Jag vill inte kommenterade det här mer nu. Det är där det är och jag kommer att ta kontakt med Änglarna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.