Carl Bengtström tog guld på 400 meter häck i U20-EM i Borås. Arkivbild.
Carl Bengtström tog guld på 400 meter häck i U20-EM i Borås. Arkivbild. Bild: Erik Simander/TT

Nuur sprang hem oväntat silver i Borås

Carl Bengtström imponerade i 400 meter häck och vann guld. Tilde Johansson tog silver i längdhopp – hennes andra medalj i Borås. Men att även Omar Nuur skulle ta en svensk medalj på U20-EM var desto mer oväntat. Jag är jätteöverraskad, säger han till Svenska friidrottsförbundets hemsida efter silver på 3 000 meter hinder.

ANNONS

Omar Nuur var inte en av favoriterna i finalen på 3 000 meter hinder i U20-EM i Borås. Men Nuur slog inte bara sitt personliga rekord på 8:58.79 – 18-åringen sprang även hem en silvermedalj.

-Jag ville bara göra mitt bästa och när jag höjde farten efter två kilometer märkte jag att ingen följde med, säger han.

Innan dess sprang Carl Bengtström på söndagen enkelt hem ett svenskt guld på 400 meter häck.

-Jag känner bara glädje! Målet var medalj men valör hade jag inte tänkt så mycket på. Jag tänkte att i dag skiter jag i tiden och springer bara för placering, säger Bengtström till Svenska friidrottsförbundets hemsida efter segern.

ANNONS

19-åringen, som till vardags tävlar för Örgryte IS, var i snabbast i försöken redan på lördagen och i söndagens final var han i ledning från start till mål. Bengtström sprang på tiden 50,32 och var med det före Seamus Derbyshire, Storbritannien, och slovaken Matej Baluch.

Loppet var svenskens näst snabbaste i karriären.

Medalj blev det också för supertalangen Tilde Johansson, som redan har ett guld på 100 meter häck i U20-EM. Hon hade i längdhoppsfinalen chans på ett andra guld.

Men det blev till slut en silvermedalj för Johansson som fick se sig slagen av italienskan Larissa Iapichino.

ANNONS