Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Bildbryån, TT
Bild: Bildbryån, TT

Superstjärnan flydde brandinfernot i Kalifornien

Det rasar en stor skogsbrand i Kalifornien och natten till måndagen, amerikansk tid, tvingades NBA-stjärnan LeBron James fly brandinfernot tillsammans med sin familj.
”Jag ber för alla familjer i områden som kan påverkas", skriver basketstjärnan på Twitter.

Skogsbranden, som har fått namnet, Kincade började i norra Kalifornien under onsdagen förra veckan och har eskalerat rejält sedan dess.

Starka vindar har lett till att brandens spridning ökat explosionsartat och under gårdagen utlyste delstatens guvernör, Gavin Newsom, nödläge i hela Kalifornien.

"Vi har satt in alla tillgängliga resurser och samordnar en rad myndigheter när vi fortsätter att hantera dessa bränder", säger guvernören i ett uttalande.

Närmare 180 000 personer har uppmanats att lämna sina hem.

"Detta är den största evakuering som någon av oss på sheriffkontoret kan minnas. Ta hand om varandra", skriver sheriffen i Sonoma county på Twitter.

LÄS MER: Våldsamma vindbyar gynnar Kalifornienbränder

Fick fly sitt hem

En av dem som fått lämna sina hem är NBA-stjärnan LeBron James. Tillsammans med sin familj tvingades han fly sitt hem i Brentwood natten till måndag, amerikansk tid, på grund av brandinfernot som omfattar omkring 12 000 hektar.

”Galen natt. De här LA-bränderna är inget att skämta om. Var tvungen att evakuera mitt hus och jag har kört runt med min familj för att hitta ett rum. Ingen framgång hittills”, skrev stjärnan på Twitter.

Till slut hittade NBA-stjärnan och hans familj någonstans att bo. Nu skickar han en tanke till alla som drabbas och ber uppmanar dem till att söka skydd.

”Jag ber för alla familjer i områden som kan påverkas av de här skogsbränderna. Snälla ta er till säkerhet så fort som möjligt”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.