Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Superstjärnan dömd till 20 år för våldtäkter

Den förre NFL-stjärnan och Super Bowl-mästaren Darren Sharper har dömts till 20 års fängelse för att ha drogat och våldtagit två kvinnor i USA. Offren är dock många fler.

Det är amerikanska Los Angeles Times som rapporterar om domen mot den numer 41-årige Darren Sharper. Sammanlagt anklagades stjärnan för att attacker mot fler än tolv kvinnor i flera amerikanska delstater.

Tisdagens dom var del i en förlikningsuppgörelse som gjordes under förra året, som innefattar sexbrott i flera delstater.
– Jag kan bara föreställa mig hur jag låg där som en grönsak medan han tog för sig av min kropp utan min tillåtelse. Jag har förlorat varje spår av självförtroende jag någonsin haft och är alltid rädd när jag är ensam. Det spelar ingen roll om det är dag eller natt, jag kan se en man och automatiskt tänka: Tänk om han försöker våldta mig, sade en av de drabbade kvinnorna i rätten.

Dömd för nio drog-våldtäkter

Efter att Sharper arresterades i januari 2014 klev flera andra kvinnor runtom i landet fram och vittnade om liknande attacker. Den förre New Orleans Saints-spelaren dömdes i augusti till 18 års fängelse för drog-våldtäkter i flera delstater - sammanlagt ska det handla om nio stycken. Enligt en domare fanns dock rapporter om att det skulle finnas så många som 16 offer.

En kvinna vittnar om hur Sharper bjudit hem henne och bjudit på en drink - därefter minns hon ingenting förrän hon vaknade på morgonen med Sharper ovanpå sig. NFL-stjärnan ska då ha fortsatt våldtäkten, trots att kvinnan sade att hon var tvungen att gå.

Flera andra kvinnor berättar om liknande händelser.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.