Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tiger Woods. Arkivbild.

Superstart för Woods – leder på 62 slag

Med sin gamla putter tillbaka i bagen bjöd Tiger Woods på drömgolf. Legendaren inledde den näst sista tävlingen i Fedex Cup-slutspelet på 62 slag och är i delad ledning.

Efter att i sommar ha experimenterat med lite olika putters gick Woods inför tävlingen utanför Philadelphia tillbaka till den putter som han har använt under stora delar av karriären.

Då lossnade det mesta. Woods levererade såväl lysande inspel som vassa puttar och gick sina första nio hål på 29 slag – sex under par. Amerikanen uppträdde därefter lite mänskligare, men slutade dagen på 62 slag (åtta under par) efter det som var hans lägsta öppningsrunda i en PGA-tourtävling sedan 1999.

Kanske var det också Woods allra bästa runda i årets succéartade comeback.

- Puttern kändes bra och min kropp kom ihåg hur puttern känns och hur den uppför sig, sade en mycket nöjd Woods efteråt.

Delar med McIlroy

42-åringen var inte den ende som spelade bra. Rory McIlroy var nio under par med fyra hål kvar och hade i det läget lite vittring på en 59-runda, men nordirländaren gjorde därefter två bogeys och delade till slut ledningen med Woods på 62 slag.

De båda svenskarna, Alex Norén och Henrik Stenson, måste nå en topplacering den här veckan för att vara bland de 30 som får spela tourfinalen på East Lake om två veckor.

Enligt kalkylerna måste Norén sannolikt sluta minst ensam sexa för att gå vidare, medan Stenson måste bli ensam fyra eller bättre.

Norén delad fyra

Efter första rundan lever hoppet, inte minst för Alex Norén som efter en eagle på hål 16 slutade på 64 slag och delar fjärdeplatsen. Henrik Stenson, 66 slag, ligger delad tolva och behöver klättra i resultatlistan under de tre återstående rundorna.

Det är redan klart att Bryson DeChambeau, som har vunnit två veckor i rad, kommer att ha totalledningen i Fedex Cup-slutspelet inför den avslutande tävlingen. Nu inledde han på 67 slag.