Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SUPERSKRÄLLEN: Världsettan utslagen av doldis

Publik i Wimbledon fick se en riktig stjärnsmäll under lördagen. Världsettan, regerande mästaren och förstaseedade Novak Djokovic blev utslagen redan i tredje rundan av Sam Querrey, rankade 41:a i världen. – Det är otroligt, säger Querrey i C More.

Novak Djokovic kom till Wimbledon med fyra raka grand slam-segrar i ryggen. Även inför årets turnering var den regerande mästaren storfavorit att försvara titeln.

Djokovic tog sig igenom de första två rundorna utan att tappa ett set. I den tredje omgången ställdes han mot den 28-årige amerikanen Sam Querrey, rankade 41:a i världen.

Där tog det stopp för Djokovic. Serben förlorade första set i tiebreak och förlorade andra med 1-6. I tredje set reste sig Djokovic och vann med 6-3.

Men trots det blev det ingen vändning. Det fjärde setet gick till tiebreak efter ett regnuppehåll. Där vann Djokovic de två inledande bollarna men Querrey kom tillbaka.

Amerikanen, som aldrig tidigare tagit sig förbi tredje rundan i en grand slam, vann tiebreaket med 7-5 och skickade Djokovic ur turneringen. Den största skrällen i årets Wimbledon var därmed ett faktum.

Det var bara andra gången i Wimbledons historia som en förstaseedad världsetta blev utslagen i den sista rundan och första gången Djokovic blev utslagen i tredje rundan i en grand slam sedan 2009.

– Det är helt galet. Vilken sensation vi ser just nu, säger C Mores kommentator Åsa Larsson.

Efter den sensationella segern var Querrey överlycklig.

– Det är otroligt. Speciellt att göra det här i Wimbledon. Jag är så glad just nu, säger amerikanen i C More.

Trots att han precis slagit ut världsettan Novak Djokovic lät sig inte Sam Querrey sväva iväg i tankarna på hur långt han kan nå i årets Wimbledon.

– Jag tar det bara en runda i taget. Jag vet inte ens vem jag möter i nästa runda, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.