Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Superrysare när Mellegård sköt Sävehof till titeln

Aranäs stod för en mäktig upphämtning – men det var Sävehof och Olivia Mellegård som fick sista ordet. I sudden death klev stjärnan fram och skickade in segermålet i Partille cup-finalen. – Fantastiskt kul, säger Mellegård.

Ett stjärntätt Sävehof med spelare som Olivia Mellegård, Emma Ekenman-Fernis och Amelia Lundbäck i laget var stora favoriter i G21-klassen inför turneringen. Och hemmalaget levde upp till förväntningarna, höll hela vägen och bärgade titeln efter finalseger mot lokalkonkurrenten Aranäs.

Stor hjälte blev Olivia Mellegård som i sudden death, efter att båda lagen missat varsitt anfall, klev fram och prickade in avgörandet. Landslagsspelaren tog fart på högernio, bröt förbi försvaret och avslutade med att skicka in 18-17.  

– Det här är jätteroligt. Det här har man spelat sedan man var tio år. Fem år var senast jag spelade, sedan har jag varit tvungen att tacka nej, men nu kunde jag vara med, säger Mellegård.  

Aranäs stod för jättevändning

Och trots att hon till vardags spelar i Sävehofs a-lag och har tunga meriter från landslagsspel värderar hon titeln i ungdomsturneringen högt. 

– När det väl är handboll och match då vill jag alltid vinna lika mycket, det spelar ingen roll, det här är fantastiskt kul. 

Amelia Lundbäck var en annan spelare som utmärkte sig hos de gulsvarta. Spelmotorn som närmast från spel i Kungälv men som till hösten är en del av Sävehofs seniortrupp var planens gigant under den första halvleken. Med sex fullträffar innan paus och totalt sju mål i matchen var Lundbäck en starkt bidragande orsak till att Sävehof kunde stå som slutsegrare. 

– Det känns fantastiskt att vinna. Det var första cupen för mig med Sävehof nu, så det blir lite extra speciellt. 

"Helt slut nu"

Under den andra halvleken punktmarkerade Aranäs Lundbäck – och då kunde Kungsbacka-laget komma tillbaka, stå för en mäktig upphämtning och vända sex måls underläge till ledning 17-16 i slutminuten. Men en sen kvittering från Carolina Matovac gjorde att Sävehof kunde rädda matchen till förlängning. 

– Jag är helt slut i benen nu, de körde dubbelpunkt på oss i andra och vi hade problem, men det löste sig till slut, säger Lundbäck och skrattar. 

Extra skönt att besegra en lokalrival i finalen?

– Det är klart! Jag känner många tjejer i det laget sedan innan. Det är tufft på plan men sedan är man vänner efteråt, men jättekul att vinna över dem.