Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dalkurds Eero Markkanen, höger, ett steg efter Östersunds Noah Sonko Sundberg.

Superettan närmar sig för Dalkurd

Nedflyttning rycker allt närmare för Dalkurd efter 0–3 borta mot Östersund.

Läget är prekärt för nykomlingen Dalkurd. Men en kylig fredagskväll mot Östersund fanns hopp om förbättring, en liten chans att sätta press på Brommapojkarna som är tre poäng före på den åtråvärda kvalplatsen.

Det mot ett Östersund som aldrig lyckats vinna mot Dalkurd i tävlingssammanhang.

Men hoppet försvann innan första kvarten var spelad.

- Pang, pang, så var det 0–2. Då blir det väldigt mycket gamnacke på spelarna, det tycker jag man ser hela första halvlek. I en bortamatch som denna måste man hålla i starten och slå vakt om poängen, i stället släpper vi till direkt, säger Sandahl.

Utan avslut

Faktum är att gästerna knappt fick låna bollen och Östersunds målvakt Aly Keita försökte agera som tolfte utespelare bara för att hålla sig varm när det enda som kom vinande i luften var de kyliga vindarna från de vitklädda fjällen.

- Vi är aldrig nära några poäng i dag. Men i andra pressar vi lite bättre. Vi sa i paus att vi inte kan låta oss styras av resultatet utan försöka få till en bra prestation och få med oss något härifrån. Vi ska spela många tuffa matcher nu och behöver hitta spelet.

Men trots en bättre andra halvlek var Östersund enda lag som gjorde mål och 3–0 totalt var hemmalagets fjärde raka seger trots intensivt matchande och många skador.

- Vi jobbar hårt hela året och hade som mål att utmana i toppen, det ska vi göra. Nu har vi fem matcher kvar och ska nyttja det här uppehållet bra, säger Östersundstränaren Ian Burchnall.

Tufft program

Häcken och IFK Norrköping väntar borta och AIK och Hammarby hemma. Går resultaten Östersunds väg finns möjlighet till nya Europaäventyr.

- Det blir häftiga matcher, det ser vi fram emot.

Dalkurds farligaste chans var när hemmakeepern Keita halkade under ett av sina dribblingsnummer.

- Pulsen går nog upp rejält på alla på arenan då, på alla utan Keita själv. Vi startar igång mycket spel från honom så det är sånt som händer, säger Ian Burchnall.