Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Super-Sarah bäst inför finalen

Sarah Sjöström är snabbast av alla inför finalen på 200 meter fritt efter ny supertid. I sin framgång tog hon med sig svenska Michelle Coleman i final. - Jag ska bara ha kul i morgon, säger Sarah Sjöström.

Sarah Sjöström är klar för sin andra individuella OS-final i Rio de Janeiro efter vinst i semifinalen på 200 meter frisim.

- Det kändes lättare nu än i eftermiddags och ändå gick det en och en halv sekund snabbare nu, säger Sarah Sjöström i Viasats sändning efter loppet.

Tufft mentalt

Ytterligare ett OS-guld ser ut att ligga inom räckhåll, även om hon är lite mer modest inför loppet än inför fjärilsfinalen.

- Alltså tar jag medalj på 200 meter frisim kan jag ju inte bli mer nöjd. Det är en otroligt tuff distans mentalt för mig, säger hon.

Efter en natts sömn med guldmedaljen från 100 meter fjäril vid sin sida, gick den 22-åriga svenskan vidare från försöken på 200 meter fritt med tredje bästa tid på 1.56,11 på måndagen. I semifinalen simmade hon i samma heat, bredvid, kompisen Michelle Coleman som hade gått vidare med sjunde bästa tid från försöken.

Michelle Coleman fick en riktigt bra start, men tappade strax före andra vändningen, då hon låg trea efter Sarah Sjöström på andraplats bakom amerikanen Katie Ledecky. Favorittippade Ledecky har också inlett OS med guld och världsrekord. Hon är regerande världsmästare på distansen och Sjöström är världsetta i år. 

Sarah Sjöström avancerade och gjorde som hon gjort så många gånger förut.

Hon vann loppet.

Sjöström gick i mål på tiden 1.54,65. Världsrekordet på 1.52,98 innehas av italienska Federica Pellegrini.

"Fick kriga"

Michelle Coleman orkade hela vägen in i mål på tiden 1.56,05, vilket innebar fjärde bästa tid i loppet och femte bästa tid totalt med sig in i finalen. 

- Jag är bara jätteglad att jag tog mig till final, det var målet. Jag föll bak men fick kriga där så jag i alla fall blev fyra, säger Michelle Coleman till Viasat.

- Det var skönt att ha Sarah bredvid mig. Jag vet hur hon simmar, och jag har legat bredvid henne många gånger.

Sarah Sjöström hoppas att hon inte blivit för utmattad på vägen till onsdagens final.

200 fritt, jag är ju inte så van vid det här. Jag har inte tagit medalj på det på lång bana. Det är tufft, jag brukar ofta vara ganska trött när jag kommer in i finalen. Men jag ska bara ha kul i morgon, säger Sarah Sjöström. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.