Sundsvall firar Peter Wilsons 2–1-mål.

Sundsvall vände och vann – rycker ifrån botten

Utvisning och underläge. Då vände Gif Sundsvall matchen mot Örebro och vann med 2–1. Nu lämnar Sundsvall kvalplatsen och rycker ifrån lagen på nedflyttningsplats.

|

Det börjar på allvar utkristallisera sig vilka lag som är indragna i årets allsvenska bottenstrid. Två av dem är Gif Sundvall och Halmstad. Sundsvall på kvalplats och Halmstad tre poäng bakom inför söndagens matcher.

Sundsvall är allsvenskans målsnålaste lag på 15 mål. Ineffektiviteten har grinat Sundsvall i ansiktet den senaste tiden och mot Örebro såg det länge ut som att det skulle göra det återigen. Men med tio minuter kvar av matchen vände Sundsvall 0–1 till 2–1, med en man mindre efter att David Batanero visats ut efter två gula, genom mål av Linus Hallenius och Peter Wilson.

- Jag tycker att vi har högre fart i dag när vi väl anfaller på kanterna, vi kommer runt mycket snabbare och fyller på med fler spelare i boxen. Det betyder mycket faktiskt (segern), det är bara att fortsätta och jag tycker att vi har bra tro här i laget, säger Peter Wilson till C More.

Skapade mängder av målchanser

Sundsvall skapade en mängd kvalitativa målchanser utan utdelning och var sett till lägen närmast ett ledningsmål fram till 20 minuter kvar av matchen. Då fångade Örebros Nahir Besara upp en boll på offensiv planhalva och dundrade sedan upp den distinkt i krysset bakom en maktlös Tommy Naurin.

Men tio minuter senare var läget utjämnat. Linus Hallenius gled fram och tryckte iväg ett skott som letade sig upp i krysset. Kort senare nickade Hallenius ner en boll till Peter Wilson som sedan kunde trycka in slutresultatet till 2–1.

Matchen var Alexander Axéns sista i Örebro och efterträds nu av Axel Kjäll.

- Så här vill man inte sluta, det är jättejobbigt såklart, säger Axén till C More.

Tung Halmstad-förlust

Halmstad höll tätt i över en timme mot Elfsborg. Sedan spräckte Elfsborgs Daniel Gustavsson nollan efter att HBK-försvaret misslyckats med en undanrensning. Det tog Gustavsson vara på och skickade in 1–0, vilket också stod sig matchen ut.

- Vi krigar på bra. Vi försöker ändå spela stundtals men vi saknar sista skärpan och slarvar lite mycket, säger Jesper Westerberg till C More.

Sundsvall rycker ifrån Halmstad i bottenstriden och lämnar kvalplatsen. HBK har sex poäng upp till Jönköpings Södra som nu huserar på kvalplats.