Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonna Sundling höll undan till guld för IFK Umeå. Arkivbild.

Sundling slog Nilsson på upploppet

Det blev guld både på herr- och damsidan för IFK Umeå när SM i sprintstafett avgjordes i Bruksvallarna. OS-guldmedaljören Stina Nilsson fick ge sig på upploppet.

Hela den svenska dameliten, förutom Charlotte Kalla, fanns på plats när SM-loppet avgjordes och det blev en stenhård uppgörelse på upploppet där Umeås Jonna Sundling lyckades hålla undan för en vilt forcerande Stina Nilsson som fick nöja sig med silver för sitt IFK Mora.

- Jag vet hur stark hon är och jag började höra hennes stavtag, så det blev lite stressande. Men jag gav allt jag hade i dag, säger Jonna Sundling till Mittmedia.

Sundlings lagkamrat Linn Sömskar bäddade för segern genom att rycka ifrån Moras Anna Dyvik på näst sista sträckan och ge IFK Umeå en ledning på fyra sekunder – som Stina Nilsson inte kunde ta ikapp. Segermarginalen blev lite mer än en sekund.

Sollefteå med Frida Karlsson och Ebba Andersson tog bronset.

Teodor Peterson förde IFK Umeå till guld också på herrsidan. Peterson, som vann sprintstafetten i SM även i fjol, bildade den här gången lag med Marcus Grate.

Peterson gick ut som tvåa på sista sträckan och satte gasen i botten direkt för att skaka av sig Gustav Nordström, Borås.

- Jag tänkte att jag måste pröva att hålla en jämn och hög fart och inte släppa fram de andra, säger Peterson till Mittmedia.

Taktiken lyckades och Nordström höll i sin tur undan till silver för Borås och lagkamraten Karl-Johan Westberg. Bronset gick till IFK Mora (Victor Gustafsson och Karl-Johan Dyvik).