Sverige var steget efter Norge i La Manga.

Sundhage nöjd trots förlust

EM-förberedelserna är inledda. Och även om det blev förlust i årets första landskamp var Pia Sundhage nöjd.

|

In i det sista var det osäkert om träningslandskampen mot Norge kunde genomföras.

Hård vind och kraftigt regn i Spanien gjorde att matchen flyttades från San Pedro del Pinatar till La Manga, som emellertid också bjöd på busväder.

Men planen var fullt spelbar, och i den första halvleken var det norskorna som utnyttjade det bäst.

"Två rejäla misstag"

Sverige tog förvisso ledningen i den 20:e minuten genom Sofia Jakobsson, men den blågula målglädjen varade bara i några sekunder. För i anfallet efter lobbade Lisa-Marie Utland elegant in 1–1 bakom Hilda Carlén i det svenska målet.

Sex minuter senare fick Carlén återigen hämta ut bollen ur nätet. Den här gången efter ett rörigt flipperspel i svenska straffområdet – Kristine Minde tillskrevs till slut målet.

- Vi gör två rejäla misstag, man får säga att det är läropengar. Men det ska inte få hända, det är mindre bra, sade Pia Sundhage.

Om förbundskaptenen var besviken över försvarsmissarna i första halvlek, var hon desto mer tillfreds med spelet efter pausen – och det var inte så konstigt.

För Sverige spelade upp sig och förde matchen, dock utan att skaka fram en kvittering.

- Vi får en och annan målchans i andra halvlek, och har en del boll. För en del spelare är det tidigt på året, och det ser man i passningsspelet. Men det var en viktig och rolig match.

- Jag såg många intressanta saker, många roliga saker. Caroline Seger var bäst på planen.

Hoppas på Seger igen

På tisdag går förberedelserna inför sommarens EM i Nederländerna vidare. Då ställs Sverige mot England i den andra och sista matchen under lägret i Spanien.

- Jag tar med mig delar av vårt försvarsspel, Norge kommer inte till. Och kan Seger spela sådan här fotboll igen kommer det bli jättebra, sade Sundhage.

Fakta: Sveriges EM-förberedelser

England på tisdag, klockan 18, i San Pedro del Pinatar, Spanien.

Australien den 1 mars, klockan 19.30, i Algarve, Portugal.