Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Magdalena Eriksson under lördagens fotbollslandskamp mellan Sverige och Mexiko på Falkenberg Arena.

Sundhage öppnar för Eriksson

Den svenska vänsterkanten var skakig. Och på 15 svenska hörnor blev det bara ett mål. Då öppnar Pia Sundhage för Magdalena Eriksson som vänsterback i en EM-startelva.

Under den första halvtimmen i EM-genrepet mot Mexiko hade den svenska vänsterkanten i form av Jonna Andersson och Kosovare Asllani stora problem inte minst med Mexikos nummer tio, högeryttern Stephany Mayor.

Det bekymrar Sveriges förbundskapten Pia Sundhage inför EM-premiären mot Tyskland.

- Men det är bra att det händer nu för jag tror att kantspelet kommer att få stor betydelse under EM, och det blir definitivt viktigt mot Tyskland, säger Pia Sundhage.

Egentligen mittback

Linköpings mittback Magdalena Eriksson kom in till den andra halvleken, och med dryga timmen spelad tog hon över vänsterbacksplatsen när klubbkompisen Jonna Andersson byttes ut. Sundhage var nöjd med vad hon såg efter bytet, och säger att Eriksson absolut utmanar om platsen.

- Det känns ju kul att höra. De hade en bra spelare på min kant (Mayor) som det kändes som att vi fick koll på bättre och bättre, och jag lyckades stänga henne lite genom att kliva upp hårt i rygg, säger Magdalena Eriksson.

- Jag känner mig mer bekväm som mittback, men det är nog bäst för mig att konkurrera om två platser så det var kul att få testa där.

Vass inläggsfot

De fasta situationerna talar också för Magdalena Eriksson. Sveriges mål i EM-genrepet mot Mexiko kom visserligen efter en hörna, men på de övriga 14 försöken kammade man noll.

Och få om någon spelare i Sverige har en så bra inläggsfot som Eriksson, som dessutom är en av lagets bästa huvudspelare, något som vid två hörnor höll på att resultera i mål mot Mexiko.

- Vi har tränat på det, och tror att våra fasta situationer kommer att bli viktiga, och därför är det väldigt intressant att få in Magda Eriksson när hon drar till med sin vänsterfot. Och hon är bra både offensivt och defensivt med huvudspelet, säger Pia Sundhage.

Välkomnar konkurrensen

För Jonna Andersson, som har startat nio av Sveriges tio landskamper i år, gick inte EM-genrepet som hon hade tänkt. Men hon välkomna konkurrensen om platsen.

- Vi har flera som kan spela där lite beroende på vilka spelaregenskaper man söker. Jag hoppas på det bästa, men om jag inte spelar så blir det ingen besvikelse. Då gäller det att peppa den som spelar i stället, säger Jonna Andersson.