Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Wahlström i Häcken är framme hos Jasmin Sudic, efter att denne skadats i en närkamp med Djurgårdens Gustav Engvall under måndagens allsvenska match.

Sudic hoppas komma tillbaka

Fem Häckenspelare skadades i matchen mot Djurgården. Värst gick det för mittbacken Jasmin Sudic, som åkte på sin fjärde korsbandsskada i karriären. "Förhoppningsvis ses vi i Allsvenskan 2018", skriver han på Instagram.

Tre gånger har 26-åringen åkt på korsbandsskador i höger knä. Nu skadade han det vänstra, och beskedet efter läkarundersökningen är tungt: operation, rehabilitering i sex–åtta månader och inget mer spel den här säsongen.

"Jag ska inte ljuga, det är väldigt tungt! Jag hoppas vakna ur denna mardröm, men har insett att det tyvärr är verkligheten. Det är som de är! När man sätter saker och ting i perspektiv så betyder min skada väldigt lite", skriver han, och siktar på att komma tillbaka.

Även Alexander Faltsetas tvingades kliva av med en knäskada, och får också vila. Mittfältaren har en ledbandsskada och blir borta från spel i sex–åtta veckor.

"Jättetråkigt för laget att förlora deras kvaliteter, som tränare vill man alltid ha med alla, men vår trupp är välbalanserad och ganska väl tilltagen i grunden", säger Häckens tränare Mikael Stahre till klubbens hemsida.

För Kari Arkivuo, Juhani Ojala och Gustav Berggren är beskeden mer positiva: alla kan eventuellt spela redan mot Gif Sundsvall på söndag.