Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Elias Ranefur, Halmstad BTK, comeback med mersmak efter åtta veckors skadeuppehåll.

Sudden death-dramatik i pingisslutspelet

Båda semifinalerna i pingisens slutspel gick till sudden death. Eslövs AI lyckades till slut vinna över Halmstad BTK med 5–3 och BTK Rekord vann i den andra förlängningsomgången mot Söderhamns UIF med 6–4.

Halmstad BTK var på väg mot vinst med 4–2 och Fabian Åkerström hade allt i egna händer. 2–1 i set och 9–6 i fjärde räckte inte mot Robert Svensson, som lyckades ta fem raka, vinna skiljeset och utjämna till 3–3.

- Det är väldigt små detaljer som gör att jag vänder den matchen. Det gäller dels att minimera misstagen, dels att våga och det var det som avgjorde till min fördel, sade Robert Svensson.

Nu har regerande mästarlaget Eslövs AI segervittring och läge för sin trettonde raka final.

- Det räcker inte med det vi presterade i dag. Vi måste spela ännu bättre för att vinna borta, sade Svensson.

Halmstad kom till spel utan sin försteman, Han Chuanxi, som är axelskadad. I stället gjorde Elias Ranefur comeback efter två månaders skadeuppehåll och han var ytterst nära att besegra Eslövs omöjlige Xu Hui.

Halmstad BTK var bara två bollar från vinst. Ännu närmre var Söderhamns UIF. I sjätte matchen hade Viktor Brodd totalt fem matchbollar mot Mehdi Bouloussa fram till 4–2 mot BTK Rekord.

Även den matchen slutade 3–3 efter ordinarie matcher och lagen följdes åt i den första förlängningen.

Till slut såg Simon Arvidsson till att vinna med 11–8 mot Viktor Brodd och samtidigt vann Michal Obeslo med 11–5 mot Simon Berglund och därmed 6–4 till serievinnarna BTK Rekord.

Just nu läge för en helskånsk final.