Succé för Charlotte Kalla – vann överlägset

Charlotte Kallas form är stigande. I en nationell cup i Östersund segrade stjärnan med god marginal på 10 kilometer fri stil.
– Jag hoppas prisutdelningen går fort så att jag kan åka hem och följa damernas jakt i Italien, säger Kalla som efter att ha varit sjuk i covid-19 tidigare i höstas haft svårt att hitta formen och därför inte togs ut i den svenska Tour de Ski-truppen.

ANNONS
|

Formen har varit tveksam en tid för Charlotte Kalla som inte åkte med det svenska längdlandslaget till Tour de Ski i Alperna utan i stället blev kvar på hemmaplan.

– Vi har bedömt att en tiodagarsperiod med många tävlingar kan göra mer skada än nytta, men man har inte facit på förhand, sa längdlandslagets tränare Magnus Ingesson i samband med att truppen presenterades.

33-åringen var i november sjuk i covid-19 och har efter det inte haft någon riktig fart under skidorna. När hon gjorde tävlingscomeback innan jul var hon två minuter och 15 sekunder bakom vinnaren Ebba Andersson.

ANNONS

Men nu verkar hon alltså vara på gång.

I en nationell seniorcup som inleddes i Östersund i helgen, och som sedan fortsätter med ytterligare tre tävlingshelger i Torsby, Boden och Gällivare framöver, visade Kalla gott gry.

Följer landslagskompisarna

På söndagen tog hon hem segern – med överlägsen marginal på distansen 10 kilometer fri stil. Närmast bakom var Lovisa Modig, 41 sekunder efter Kalla.

– Det var riktigt fina banor här i Östersund i dag. Det var fasta och fina spår, trots att det var ganska många som startade före mig, säger Kalla i Sportbladets sändning.

Och efter loppet berättade hon också att hon följt landslagskompisarnas framfart i Tour de Ski.

– Jag har följt det med spänning. Det har varit så himla imponerande att se laget prestera. Det är jätteinspirerande, jag tar med hur mycket glädje som helst därifrån.

– Jag hoppas prisutdelningen går fort så att jag kan åka hem och följa damernas jakt i Italien, säger Charlotte Kalla, enligt Sportbladet.

ANNONS