Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Robin Sandberg. Bild: NICKLAS ELMRIN

Succétränaren lämnar Högsbo

Han tog nykomlingarna Högsbo hela vägen till SM-final där de till och med hotade storfavoriterna A3 Basket.
Nu lämnar Robin Sandberg klubben för seriekonkurrenten.

Robin Sandberg är mannen som ledde Högsbo Basket genom den makalösa säsong som laget hade. Som nykomlingar i basketligan tog sig laget vidare till slutspelet som sjunde lag och inledde där med att slå ut de regerande mästarna Luleå Basket. Sandberg coachade sedan vidare laget till SM-final där man också osannolikt hotade A3 Basket, men till slut föll med 3-1 i matcher och blev silvermedaljörer.

– Den här resan vi gjort är sjukt fantastisk. Det är svårt att förklara hur man känner genom det. Man har aldrig upplevt det här. Det är en annorlunda story och en annorlunda resa som få får vara med om, sa Robin Sandberg till GP efter den sista SM-finalmatchen.

Redan innan den hade däremot spekulationer funnits om att Robin Sandberg var på väg bort från Högsbo till den kommande säsongen och det rapporterades om att han varit i kontakt med Luleå Basket.

Under onsdagen gick Luleå Basket ut med att man inte förlänger kontraktet med sin dåvarande tränare David Visscher och under torsdagen bekräftade klubben att man skrivit kontrakt med just Robin Sandberg.

- Det känns fantastiskt inspirerande att få komma hem och till Luleå Basket. Vår satsning är helt rätt och det kommer bli lärorikt och spännande. Jag har länge velat komma hem och den här möjligheten känns perfekt. Jag är glad över min resa som tagit mig hit och vill tacka alla klubbar och människor som hjälpt mig längs vägen. Stay hungry, säger Robin Sandberg till Luleå Baskets hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.