Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vancouvers Elias Pettersson firar sitt mål med Nikolaj Goldobin i matchen mot Detroit.

Succérookien hyllades efter tionde målet

Vancouvers succérookie Elias Pettersson dundrade in sitt tionde NHL-mål och blev den fjärde nykomlingen, på 90 år, att göra så många mål på tio matcher.

- Jag är glad över sällskapet, men vi vann inte matchen, säger 19-åringen till nhl.com.

Vancouver förlorade mot Detroit med 3–4 efter straffar. Pettersson missade chansen att avgöra i förlängningen då han sköt pucken i ribban.

- Jag tycker att vi förlorade en poäng. Vi hade en 2–0-ledning och hade fler målchanser än dem, men vi lyckades inte sätta dem, säger han.

Detroits målvakt Jimmy Howard storspelade och räddade 40 skott och alla tre straffarna.

Elias Pettersson gjorde 1–0 13.29 in i första perioden, framspelad av Loui Eriksson och sköt ett slagskott från vänstra tekningscirkeln

- Det var ett otroligt skott. Han kommer att bli en väldigt speciell spelare i den här ligan. Det är som att se Nikita Kucherov (Tampa Bay), han kan skjuta så snabbt och kan sätta pucken var han vill, säger Detroitmålvakten Jimmy Howard.

Pettersson hyllades även av sin kollega Ben Hutton.

- Pettersson kan göra något av ingenting. Han kunde ha fått ytterligare fyra poäng i kväll och vi sitter alla på bänken och skakar våra huvuden och säger "holy cow" hur gjorde han det där? säger Vancouver-backen.

Detroits Gustav Nyquist gjorde kvitteringsmålet till 2–2, hans andra mål för säsongen.