Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

SUCCÉN: Leder The Open inför sista rundan

Göteborgaren Henrik Stenson leder British Open efter den tredje rundan – ett slag före legendaren Phil Mickelson. Nu har den 40-årige svensken, som ligger på tolv under par, guldläge inför den avslutande dagen. – Jag måste verkligen ta fram mitt bästa spel i morgon, säger han.

Efter andra rundan av prestigefyllda British Open låg svenske Henrik Stenson tvåa – ett slag bakom amerikanen Phil Mickelson.

En fin tredje dag på tre under par har nu dock tagit upp göteborgaren i ledning – och inför den sista rundan leder nu Stenson på totalt tolv under par.
– Jag har redan kommit tvåa och trea. Det är ingen hemlighet vad jag vill ska hända i morgon... Det är bara en sak som gäller. Phil kommer inte att backa, men inte jag heller. Jag ska göra mitt bästa för att avsluta jobbet, berättar han för Sportbladet.

På det 17:e hålet sänkte Stenson en åttametersputt för birdie.
– Det var tufft där ute, även om det fanns lite lägen på första nio. Nyckeln var att rädda par på tionde hålet, sedan spelade jag riktigt bra sista sex. Jag är glad hur jag avslutade, säger han till TT.

Stenson är den ende spelaren som varje dag gått på under 70 slag – och skulle 40-åringen göra det även under den avslutande rundan blir han den fjärde i historien att lyckas med den bedriften.

Allt talar nu för en stenhård kamp mellan Stenson och Mickelson under den sista dagen av British Open då trean, USA:s Bill Haas, är hela sex slag efter ledaren.
– Vi har spelat tillsammans många gånger. Det känns som att han (Mickelson) är min spelpartner. Vi trivs i varandras sällskap. Det är inspirerande. Jag måste verkligen ta fram mitt bästa spel i morgon, säger Stenson till Sportbladet.

Seger skulle innebära att han blir historisk som första svenske herrgolfare att vinna en major.
– Det vore enormt. Det är det här jag jobbar för.

Näst bästa blågule representant är Alexander Norén. Han ligger på en 34:e plats, två över par.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.