Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Succécomeback av OS-hoppet

Inomhus-VM i mars slutade i tårar för en skadad Khaddi Sagnia. På lördagen gjorde hon comeback på Slottsskogsvallen och slog till med en kanonserie. – Det är den bästa jag någonsin gjort, säger OS-hoppet.

Det är alltså snart tre månader sedan Ullevis Khaddi Sagnia tävlade. Den gången fick hon ont, tvingades avbryta, och var rejält bekymrad.

– Jag fick verkligen en så stor smäll att det bara gör ont väldigt mycket. Ska åka hem och undersöka allting och se vad det är, sa hon då.

Glädjande nog visade sig skadan inte vara allvarlig, och Sagnia har sedan dess kunnat bygga upp sin kropp igen.

– Direkt efter VM åkte jag till Mauritius och började min rehab och hade lite semester. Det var väldigt skämt att få åka dit och bara släppa allting. Sedan har det bara gått framåt hela tiden och jag har kunnat hoppa utan att få ont. Men det är bara en och en halv vecka sedan jag började hoppa med full ansats, så det var ganska nyss, säger Sagnia.

Ett faktum som gör hennes insats på Sävedalsspelen än mer imponerande. Khaddi Sagnia inledde längdtävlingen med att hoppa 6,62 och utökade sedan till 6,68 i lite för stark vind. Det är bara en decimeter ifrån hennes personliga rekord från förra året, 6,78.

– Det var pirrigt att komma hit, men det är en väldigt bra början. Och nivån på alla hoppen är över det jag haft tidigare. Det kändes grymt, jag ser fram emot nästa tävling, säger Sagnia.

Härnäst väntar Bauhausgalan för Hjällbohopparen, sedan EM, och i augusti OS. Sagnia är sedan länge uttagen att få hoppa i Rio och lördagens besked innebär att förhoppningarna på 22-åringen växer.

– Det var bra alltså, jag är nöjd, verkligen. Det var ett tag sedan jag hoppade och sist jag hopade fick jag ju ont.

Hur ser du på förväntningarna på dig?

– Det är många som bryr sig och många som vill se mig hoppa och se mig lyckas. Och det är skönt att man har folk bakom sig både när det går dåligt och när det går bra.

Sagnias sista hopp på Slottsskogsvallen var förmodligen det allra längsta men dömdes bort på grund av övertramp.

– Jag bad dem mäta ändå, och det var över 6,70 säger Sagnia och ser nöjd ut.

Tränare Katrin Knaup gav också tummen upp för dagens insats, och verkar övertygad om att ännu längre hopp finns i Sagnias kropp.

– Det här var normalt. Det är bra att hon är stabil på 6,60, men det kommer bli längre framöver, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.